Négy újság munkatársait tiltották ki a Parlamentből

Összesen négy szerkesztőség hat munkatársát tiltották ki a Parlamentből, a Nol.hu mellett az Index, a 24.hu és a hvg.hu videós csapata is a kitiltásról szóló levelet kapott, miután kérdezni próbáltak.

Az MNB-botránnyal kapcsolatban a Nol.hu munkatársai próbáltak kérdéseket feltenni hétfőn a Parlamentben Kövér László nak és Orbán Viktor nak.

Hétfőn délután a Nol.hu videós stábja – Kovács Klára és Mándli Iván – az MNB alapítványainak költekezéseivel kapcsolatban próbált meg kérdéseket feltenni többek között Kövér László házelnöknek és Orbán Viktor miniszterlenöknek a Parlamentben. Mint az a videón is látszik, egyikük sem válaszolt, levegőnek nézték a sajtó munkatársait és lehajtott fejjel tovább mentek, nem reagáltak egyetlen kérdésre sem.

Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke már forgatás közben jelezte, hogy következményei lesznek annak, hogy a Parlamentben nem a sajtó számára kijelölt helyen forgatott a Nol.hu stábja. “Nem sokkal később meg is érkezett a szerkesztőségünkbe az Országgyűlés sajtófőnökének levele, melyben Szilágyi Zoltán arról tájékoztat: munkatársainkat Kövér László határozatlan időre kitiltotta az épületből. A hivatalos indoklás szerint kollégáink megszegték az országházi sajtótudósítás rendjéről szóló házelnöki határozatot, engedély nélkül forgattak az épület folyosóin” – írja a Nol.hu.

 

Szerző: Nol.hu – VG


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »