Négy turisztikai területet kiemeltté nyilvánított a kormány

A kormány kiemelt turisztikai fogadóterületté nyilvánította Tokajt, a Balatont, Budapestet és Sopront, így ezek a jövőben kiemelt turisztikai desztinációként szerepelnek a kormány fejlesztési terveiben – írja szerdai számában a Magyar Idők.

Az újság a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ) megtudta, hogy jövőre komplex, egységes elvek mentén kialakított szálloda- és turisztikaiattrakció-fejlesztések kezdődnek, összehangolt stratégia alapján, a különféle turisztikai márkák párhuzamos építésével erősítik az ország vonzerejét, ezáltal az ágazati szereplők versenyképességét.

Hosszabb távon a reprezentációt terhelő adó kivezetésével is a turizmusban tevékenykedő vállalkozások helyzetbe hozása a cél – közölte az MTÜ. Jelenleg a céges rendezvények, hivatalos éttermi, szállodai események keretében reprezentációra költött kiadások után összesen 51,17 százalék közterhet kell fizetni, emiatt jelentősen visszaesett a vendéglátóhelyeken megrendelt programok száma.

Az átszervezett állami rendszerben erőteljesebben érvényesül az ágazat kormányzati támogatása. A vendéglátó szolgáltatások után fizetendő forgalmi adó jelentős csökkentése, a turisztikai célelőirányzat jövőre megduplázott forrásai, illetve a fejlesztések érdekében újonnan létrehozott, tízmilliárd forintos turizmusfejlesztési célelőirányzat a szolgáltatók bevételtermelő képességét ösztönzi – jelezte az ügynökség a lapnak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »