Négy panaszt nyújtott be az ügyvédi kamara a Threema-üzenetekkel kapcsolatban

Négy panaszt nyújtott be az Szlovák Ügyvédi Kamara (SAK) a Marian K. által folytatott kommunikációval kapcsolatban, aki a Threema alkalmazáson keresztül váltott üzeneteket az ügyvédjével, Marek Parával is – tájékoztatta a TASR hírügynökséget Alexandra Donevová, az ügyvédi kamara szóvivője.

Négy panaszt nyújtott be az ügyvédi kamara hivatala a kamara ellenőrző bizottságához a Threema-üzenetek miatt, melyeket a váltóhamisítással és az igazságszolgáltatás akadályozásával kapcsolatos ügy főtárgyalásán olvastak fel.

Hírdetés

Továbbá az áll a dokumentumban, hogy megengedhetetlen az ügyvédi titoktartás és az előírások megszegése, mert ezzel komoly csorba esik az ügyvédi hivatás becsületén és hírnevén.

A kamara nem nevez meg egyetlen ügyvédet sem, és hangsúlyozza, nincs a birtokában a Threema-üzenetek leirata, csupán a sajtóban megjelent információkra reagál.

Értesülések szerint Marian K. a Threema alkalmazáson keresztül kommunikált az ügyvédjével, Marek Parával is. Az üzenetekben Para más ügyfeleit is említették, de Vasiľ Špirkát, a Speciális Ügyészi Hivatal ügyészét is, aki ellen fegyelmi eljárás indult, és aki korábban Para egyik ügyfele ellen indított vizsgálatot.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »