Négy-négy madridi és liverpooli játékos a BL álomcsapatában

Négy-négy madridi és liverpooli játékos a BL álomcsapatában

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) szakértői csoportja megválasztotta a Bajnokok Ligája legutóbbi idényének álomcsapatát, melybe a döntőben szerepelt Real Madridból és Liverpool FC-ből egyformán négy játékos került be.

A Real által 1-0-ra megnyert finálé legjobbjának választott belga válogatott Thibaut Courtois-é lett a kapusposzt, míg a védelembe három liverpooli mellé a Chelsea német válogatott belső védője, Antonio Rüdiger fért még be.

Az uefa.com beszámolója szerint a középpályára a Poolt erősítő Fabinho és a madridi Luka Modric társának Kevin De Bruyne-t, a Manchester City játékmesterét válogatták be a szakértők.

Csatárposztra a Real menetelésében főszerepet vállaló Karim Benzema, valamint a döntőben győztes gólt szerző Vinícius Júnior mellé a Paris Saint-Germain világbajnok francia sztárját, Kylian Mbappét jelölték.

A szakértői csoport a BL gólkirályi címét 15 találattal bezsebelő Benzemát választotta meg a szezon legjobb játékosának, míg a legjobb fiatal futballista címét Vinícius kapta meg.

A BL 2021/22-es idényének álomcsapata

kapus:

Hírdetés

Thibaut Courtois (Real Madrid)

védők:

Trent Alexander-Arnold (Liverpool), Antonio Rüdiger (Chelsea), Virgil van Dijk (Liverpool), Andy Robertson (Liverpool)

középpályások:

Kevin De Bruyne (Manchester City), Fabinho (Liverpool), Luka Modric (Real Madrid)

támadók:

Kylian Mbappé (Paris Saint-Germain), Karim Benzema (Real Madrid), Vinícius Júnior (Real Madrid)


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »