Négy makit akart Svájcba csempészni egy szocialista politikusnő

Letartóztattak egy svájci szocialista politikusnőt, aki csütörtökön négy afrikai "menekült" gyerekkel a kocsijában próbált visszajutni az országba.

Lisa Bosia Mirra a svájci Szocialista Párt tagja, csütörtöki csempészakcióját több kollégája is nyíltan támogatta – írta a Russia Today svájci rendőrségi forrásokra hivatkozva.

A politikus csütörtökön indult el autójával a határ fele, majd miután elhagyta az országot, egy másik kocsival találkozott. Az autóból négy afrikai fiú szállt ki, állításuk szerint mindannyian kiskorúak. A vezető Bernből indult, és ő is tudott a határ menti kocsicseréről. A politikus kocsijával próbáltak észrevétlenül visszajutni Svájcba, de a határőrök lebuktatták.

Mirrát nem sokkal letartóztatása után szabadon engedték, de a makik szállításával bűnrészességet vállalt a kiskorúak illegális határátlépésében, megsértette a “Foreigners Act” törvényt, így hivatalosan még mindig nyomozás alatt áll. A vele utazó 53 éves férfi őrizetben maradt.

A szocialista politikusnő már jó ideje ellenzi Svájc "menekült"politikáját, ezt pártján belül és Facebook-oldalán is nyíltan felvállalja. Ő alapította a Firdaus Egyesületet is, amely adományokat gyűjt a bevándorlók részére. Az SOS Ticino nonprofit szervezetnél is munkálkodik, ahol kiemelt szerepet kap a bevándorlás és a munkanélküliség, a bevándorláspártiak a közösségi média felületein már csak Teréz anyaként emlegetik, ezzel is taposva Kalkuttai Boldog Teréz emlékét.

A politikus eddig sem rejtett véka alá, mit gondol a svájci menekültpolitika jelen helyzetéről, de ez az első olyan eset, amikor törvényt sértett politikai nézetei miatt.

Az Amensty International nemzetközi felforgató szervezet augusztusban azzal "vádolta" a svájci hatóságokat, hogy szándékosan elfordítják azokat a migráns gyermekeket a határaiktól, akik a már ott élő családtagjaikhoz igyekeznének.

(Híradó – RT nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »