Négy kiskorú fekete kontinensfoglalót akart Svájcba csempészni egy szocialista politikusnő

Letartóztattak egy svájci szocialista politikusnőt, aki csütörtökön négy afrikai “menekült” gyerekkel a kocsijában próbált visszajutni az országba. Lisa Bosia Mirra a svájci Szocialista Párt tagja, csütörtöki csempészakcióját több kollégája is nyíltan támogatta – írta a Russia Today svájci rendőrségi forrásokra hivatkozva.

Magyar Menedék - Badiny

A politikus csütörtökön indult el autójával a határ fele, majd miután elhagyta az országot, egy másik kocsival találkozott. Az autóból négy afrikai fiú szállt ki, állításuk szerint mindannyian kiskorúak. A vezető Bernből indult, és ő is tudott a határ menti kocsicseréről. A politikus kocsijával próbáltak észrevétlenül visszajutni Svájcba, de a határőrök lebuktatták. Mirrát nem sokkal letartóztatása után szabadon engedték, de a makik szállításával bűnrészességet vállalt a kiskorúak illegális határátlépésében, megsértette a “Foreigners Act” törvényt, így hivatalosan még mindig nyomozás alatt áll. A vele utazó 53 éves férfi őrizetben maradt.

A politikus eddig sem rejtett véka alá, mit gondol a svájci menekültpolitika jelen helyzetéről, de ez az első olyan eset, amikor törvényt sértett politikai nézetei miatt. Az Amensty International nemzetközi háttérhatalmi ügynök
szervezet szervezet augusztusban azzal “vádolta” a svájci hatóságokat, hogy szándékosan elfordítják azokat a migráns gyermekeket a határaiktól, akik a már ott élő családtagjaikhoz igyekeznének. (Híradó – RT nyomán)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »