Négy halottból három gyerek

Egy öttagú család élt abban a családi házban, amely hétfő hajnalban kigyulladt Törökszentmiklóson, a tűzben négy ember – három gyerek és az édesapa – meghalt, az édesanyát súlyos, életveszélyes égési sérülésekkel vitték kórházba – tájékoztatta a rendőrség az MTI-t. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztálya büntetőeljárás keretében, szakértők bevonásával vizsgálja az eset körülményeit – közölték.

Büntetőeljárás bűncselekmény gyanúja esetén indítható, illetve ha nem zárható ki egyértelműen az idegenkezűség.     Szabó Zita, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: a halottszemle alapján nem állapítható meg, hogy a gyermekeket vagy a férfit bántalmazták volna.     Pomázi Gábor, az Országos Mentőszolgálat észak-alföldi mentőszervezete Jász-Nagykun-Szolnok megyei kirendeltségének vezetője arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a törökszentmiklósi háztűzben meghalt négy ember közül három gyermek, 8 és 13 év közöttiek, a negyedik egy férfi.
    
Egy nő súlyos égési sérüléseket szenvedett, testfelületének 90 százaléka megégett, a koponyája is megsérült. Őt a budapesti Szent János Kórházba vitték – tette hozzá.
    
S. Tóth Anikó, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-nek korábban elmondta: a Nefelejcs utcai, száz négyzetméteres családi ház teljes terjedelmében égett, amikor a tűzoltók a helyszínre értek. Az épületből egy sérültet a tűzoltás megkezdésekor kihoztak, őt a mentők kórházba vitték. Ugyanekkor egy elhunytat is találtak az égő épületben, majd a tűz eloltása után, az épület romjainak átvizsgálásakor három másik holttestet fedeztek fel.
    
A három környező épületből tizenegy embert menekítettek ki biztonsági okokból a hatóságok.
    
A szakemberek az égő házból egy gázpalackot is kihoztak, amelyet vízsugárral hűtöttek.
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »