Négy góllal nyert, s már negyedik az Újpest

Négy góllal nyert, s már negyedik az Újpest

Az Újpest az első félidőben nyújtott kiváló teljesítményére alapozva otthon 4-0-ra legyőzte a ZTE együttesét a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában. A lilák a tabellén előreléptek a negyedik helyre, éppen a ZTE-t megelőzve.

Mindössze tíz percre volt szüksége az Újpestnek ahhoz, hogy mezőnyfölénybe kerüljön, majd átlövésekkel már veszélyeztette is a ZTE kapuját. A 24. percben aztán Zivzivadze – Mocsin megpattanó – lövésével vezetéshez jutott a házigazda. A vendégek Tajti irányítása mellett próbáltak ritmust váltani, de támadásaikat már a mezőnyben megszűrték a hazaiak. A 37. percben Zivzivadze pazar lövéssel duplázta meg góljai számát és az újpesti előnyt, amely a szünet előtt Beridze szólóját követően nőtt háromgólosra.

A fordulás után visszafogottabb Újpest a kontrákra rendezkedett be – Bjelosnak akadtak lehetőségei -, a vendégek mezőnyfölénye azonban meddőnek bizonyult. Banainak nem akadt komoly dolga, leginkább a pontatlan zalai befejezések miatt, és amikor a félidő közepén mégis érett már a ZTE szépítése, Katona távoli lövésével a 70. percben növelte előnyét az Újpest. A hajrá a vendégeké volt, de játékukból továbbra is hiányzott a gólveszély, így nem változott az eredmény.

Az Újpest a legutóbbi nyolc meccsét tekintve egy vereség mellett hetedszer nyert, a télen szerződtetett Zivzivadze pedig a lila-fehéreknél nyolc bajnoki találkozóját követően már kilenc gólnál jár. A ZTE vendégként négy összecsapást követően kapott gólt, mindjárt négyet.

Újpest FC-Zalaegerszegi TE 4-0 (3-0)

/* (c)AdOcean 2003-2018, portfolio_hu.Infostart_2018.mobile_site.cikkek.banner_cikkozi_extra */

Hírdetés

ado.slave(‘adoceanindexhuokdtbqijve’, {myMaster: ‘dBfmGy0C0lT8mfY5Mfg2WBNH8U_KL2dR9EYdt6o1mXz.47’,
onServerEmission: function(){document.getElementById(„y-adoceanindexhuokdtbqijve”).classList.add(„uysdfa6ds”);},
onServerEmissionEmpty: function(){}
});

Szusza Ferenc Stadion, 3467 néző, v.: Bognár

Gólszerzők: Zivzivadze (24., 37.), Beridze (44.), Katona (70.)


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »