Négy évet kapott a Basternák-gyilkosságban is érintett Vladimír Mosnár

A Pozsonyi Kerületi Bíróság négy év letöltendő börtönbüntetésre ítélte Vladimír Mosnárt testi sértés előkészítésében való bűnrészesség miatt. A DKFB biztonsági szolgálat volt munkatársa ellen Basternák László, a néhai ógyallai polgármester meggyilkolása ügyében is eljárás indult.

A csütörtökön tárgyalt egy korábbi ügy, még 2015 februárjában kezdődött. Mosnárt egyszer már elítélte a pozsonyi járási bíróság tavaly szeptemberben, a vádlott azonban fellebbezett. A kerületi bíróság csütörtökön elutasította a fellebbezést, a háromtagú bírói tanács elnöke szerint a bűncselekmény elkövetése bizonyítást nyert. Az ítélet jogerős, fellebbezésnek helye nincs. Mosnárnak a legenyhébb végrehajtási fokozatú büntetés-végrehajtási intézetben kell letöltenie a büntetését.

A vádlottat, aki január óta letartóztatásban van a Basternák-gyilkosság miatt, az Igazságügyi Rendészet és Büntetés-végrehajtási Alkalmazotti Kar (ZVJS) munkatársai kísérték a tárgyalóterembe.

Hírdetés

Mosnár csütörtökön nem nyilatkozott az újságíróknak sem az Alena Zs.-hez fűződő kapcsolatáról, sem a Basternák-gyilkosságról. Mosnár Alena Zs. sofőrje volt. Kettejük és egy harmadik személy, Roman O. ellen is eljárás indult a néhai ógyallai polgármester meggyilkolása ügyében. Basternákot 2010 júliusában lőtték le.

Alena Zs. ellen már vádat emeltek Ján Kuciak oknyomozó újságíró és a jegyese, Martina Kušnírová meggyilkolása ügyében. Ebben az ügyben a további vádlottak Marian K. vállalkozó és három másik személy.

A Basternák-gyilkosság ügyében korábban már elítélték Štefan Kaluzot, a DKFB másik munkatársát. A hírhedt biztonsági szolgálat tulajdonosa František Borbély, a pozsonyi Sýkora-bűnbanda egyik főnöke volt. Borbélyt nyolc évre ítélték, jelenleg is börtönben van.


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »