Negatívak a sepsiszentgyörgyi kórház dolgozóin elvégzett koronavírus-tesztek

Negatívak a sepsiszentgyörgyi kórház dolgozóin elvégzett koronavírus-tesztek

Negatív az a húsz a koronavírus-teszt, melyet a szombaton este a sepsiszentgyörgyi sürgősségi kórház karanténba helyezett egészségügyi alkalmazottaitól vett mintán végeztek.
A Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház sajtóirodája vasárnap este a Krónikát arról tájékoztatta, hogy a kórház szülészet-nőgyógyászat, neonatológia, szülőszoba osztályain karanténba helyezett egészségügyi személyzet COVID19-tesztje negatív lett. Az információt megerősítette közösségi oldalán Tamás Sándor, a kórházat fenntartó Kovászna megyei önkormányzat elnöke is, hozzátéve: további mintavételek zajlanak, várják a további eredményeket.

A Kovászna megyei prefektúra vasárnap délután jelentette be, hogy karanténba került a sepsiszentgyörgyi egészségügyi intézmény nőgyógyászati és újszülött osztálya, valamint szülőszobája a beutaltakkal és a teljes személyzettel együtt.

Hírdetés

Az intézkedést azt követően rendelték el, hogy egy nőgyógyász orvosról – aki március elején az ausztriai Tirolban töltötte sívakációját – kiderült, hogy megfertőződött az új koronavírussal. András Nagy-Róbert, a kórház igazgatója közölte, a koronavírussal diagnosztizált orvos a klinikán is teljesített szolgálatot március 8-a és 18-a között. Hozzátette, még nem derült ki, hogy az orvos ausztriai szabadsága idején fertőződött meg, vagy azt követően, hogy az országba visszatért.

A koronavírus felbukkanása nyomán azonnal elrendelték 60 személy 14 napos elszigetelését a kórház három osztályán; 39 páciensről és 21 egészségügyi alkalmazottról van szó, akik közvetlenül, vagy közvetve kontaktusba kerülhettek a megfertőződött orvossal. Felfüggesztették a beutalásokat is, továbbá fertőtlenítették a teljes kórházat és járványtani ankétot indítottak ama személyek felderítésére, akik megfertőződhettek.

A hatóságoknak az a kérésük, hogy aki tudja magáról, hogy kapcsolatba került a fertőzött munkatárssal, családjával együtt vonuljon lakhelyi elkülönítésbe, és telefonon jelentkezzenek a hatóságoknál: a közegészségügyi igazgatóságon (0757-354 074, 0749-038 675, 0751-297 992, 0751-041 426) vagy a katasztrófavédelmi felügyelőségnél.

– mondta el korábban András-Nagy Róbert kórházigazgató, aki arra kér mindenkit, legyenek türelmesek, többször is próbálkozzanak, mert a telefonvonalak leterheltek.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »