Ne nézzük tétlenül nemzetünk fogyását!

Ne nézzük tétlenül nemzetünk fogyását!

A  Szlovákiai Magyar Egészségügyi Társaság  (SZMET)  hagyományos felvidéki tudományos konferenciáját az idén is nagy sikerrel rendezték meg a XIV. Arányi Lajos Napok keretében Révkomáromban.

A Tiszti Pavilonban  MUDr. Hollósy Tamás, a SZMET,   illetve Prof. Dr. Galuska László, a  MET (Magyar Egészségügyi Társaság), elnöke, valamint Mgr. Keszegh Béla, Komárom polgármestere köszöntötte a szinte az egész Kárpát-medencéből érkezett neves szakembereket.

Hírdetés

A Tiszti Pavilonban elhangzott öt előadás mindegyikét érdemes lett volna rögzíteni – az idézeteket elolvasva ezt talán hangsúlyoznom sem kell. Vígaszként jó érzés, hogy a  másfélszáz főnyi hallgatóság a Kárpátaljáról, Erdélyből, a Muravidékről,  a Vajdaságból, a Szilágyságból, Magyarországról, Székelyföldről, és – természetesen –  a Felvidékről  verbuválódott. Ez szinte összmagyar jelenlét a maga módján!

Az üléselnökök:  Prof. Dr.Galuska László, Prof.Dr. Kellermayer Miklós,MUDr.Bastrnák Ferenc,  Doc. MUDr. Kiss László CSc orvostörténész voltak

A konferencia a délelőtti előadások után Arányi Lajos  Klapka téri emléktáblájának megkoszorúzásával folytatódott,  ebéd után pedig a Dél-komáromi Csillagerőd megtekintésére került sor.  A szakmai tanácskozás  Búcson ünnepi vacsorával zárult.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »