„Ne legyen egy másik Suceava” – Letette az esküt az új egészségügyi miniszter

„Ne legyen egy másik Suceava” – Letette az esküt az új egészségügyi miniszter

Letette a hivatali esküt a Cotroceni-palotában Nelu Tătaru egészségügyi miniszter.
Klaus Johannis államfő csütörtökön írta alá az új egészségügyi miniszteri kinevezéséről szóló rendeletet, miután a korábbi tárcavezető, Victor Costache bejelentette, hogy lemond tisztségéről, és Ludovic Orban miniszterelnök közölte, hogy Nelu Tătaru államtitkárt javasolta a helyére.

Az új egészségügyi miniszter a csütörtöki kormányülés elején az Agerpres szerint kijelentette, számít a kormánytagok segítségére. A frissen kinevezett tárcavezető köszönetet mondott a bizalomért, és kijelentette:

Hírdetés

„Hogy ne legyen egy másik Suceava, számítok a segítségükre” – hangoztatta a kormányülés elején Tătaru.

Amint arról beszámoltunk, 153, koronavírus-fertőzött egészségügyi dolgozót és kisegítő személyzetet tartanak nyilván jelenleg Romániában az országos közegészségügyi intézethez befutott adatok alapján.

A Victor Costache korábbi miniszter távozását előidéző okok egyik legsúlyosabbika a suceavai sürgősségi kórház helyzete, ahol többtucatnyi beteg mellett több mint száz egészségügyi dolgozó is megfertőződött.

A Suceava megyei orvosi kamara közölte: egyetlen orvos sem akar a továbbiakban a 48 órás fertőtlenítés miatt bezárt suceavai kórházban dolgozni. Közben Iulian Bulai, a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) képviselője közösségi oldalán felszólította a kormányt, hogy zárják le Suceava városát, kezdjék el a lakosság széles körű tesztelését, és fertőtlenítsenek.

Maricel Popa, a Suceava megyével szomszédos Iași megye önkormányzatának elnöke is arra szólította fel a bukaresti hatóságokat: akadályozzák meg a járvány továbbterjedését a suceavai gócpontból, ugyanakkor ne a környező megyék kórházaiba osszák szét a suceavai betegeket. Ellenkező esetben szerinte Moldva „Románia Lombardiájává” válhat.


Forrás:kronikaonline.ro
Tovább a cikkre »