Ne ijedjen meg, sok bolt nyitva maradt

Ne ijedjen meg, sok bolt nyitva maradt

Mivel nem egyértelmű a szabályozás, sok olyan bolt is nyitva maradt, aminek az első elképzelések szerint hétfőn be kellett volna zárnia.

Az Alfahír is tapasztalta, hogy van olyan fővárosi nyomdaipari szaküzlet, ami a mai nap is kiszolgálta a vevőket. Hogy ezt milyen alapon tehetik meg, egyelőre nem világos, ugyanakkor a Telex rámutatott arra, hogy egyes üzletek az online vásárlásra hivatkozva maradtak nyitva, ugyanis érvelésük szerint bár

személyesen nem lehet az üzletben vásárolni, de ha valaki online leadja a rendelését, akkor azt a bejáratnál átadják neki.

Hírdetés

Akik a rendeletet szigorúbban értelmezték, teljesen bezárták üzletüket, és csak futárszolgálattal küldik ki a csomagokat az online vásárlóknak.

Érdekes azonban, hogy olyan nagy boltok is fenntartották a személyes átvétel lehetőségét, mint például a Decathlon, ami honlapján azt írja, minden online megrendelt termék átvehető áruházaikban annak méretétől és súlyától függetlenül. Az Alza sem tett másképp, tájékoztatásuk szerint a vonatkozó kormányrendelet értelmében bemutatótermük csomagátadó pontként változatlan nyitvatartással üzemel.

Ezekből a példákból is jól látható, hogy a következetlen szabályozások számtalan kiskaput hagytak nyitva, amiket a vásárlók március 8. és 22. is kihasználhatnak.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »