Ne hagyjuk az év végére az átutalást a bankban

Ne hagyjuk az év végére az átutalást a bankban

Aki a következő két hétben szeretné felkeresni a bankját, esetleg pénzt kíván átutalni, nem árt tudnia, hogy az ünnepek miatt a pénzintézetek több napra bezárnak. Mire kellene ügyelnünk?

Az év vége felé több olyan átutalás is van, ami nem tűr halasztást. „Példaként a lakás-takarékpénztárak ügyfeleinek járó állami prémium említhető. Ha az ügyfél az idei év végéig nem utaltatja át az ennek eléréséhez szükséges pénzösszeget a lakástakarék számlájára, nem jogosult a prémiumra” – nyilatkozta Marta Cesnaková, a Szlovák Takarékpénztár szóvivője. Ha a pénzt a bankunkon belül utaljuk át az egyik számláról egy másikra, a pénz többnyire még aznap megérkezik a megadott számlára. Ám, ha ugyanezt egy másik bankban nyitott számlára szeretnénk átutalni, minimum plusz egy nappal kell számolnunk. „Az év utolsó napja vasárnapra esik, így ha azt szeretnénk, hogy a másik bankba még idén megérkezzen a pénz, az átutalásra legkésőbb december 28-án kell sort kerítenünk. Kivételnek csupán a gyorsított átutalások számítanak, amelyeket december 29-én is megadhatunk” – mondta Cesnaková.

Hírdetés

Ha mégis megfeledkezünk egy másik bankba irányuló átutalásról, akkor közvetlenül a bankfiókban is befizethetjük a pénzt, néhány banknak azonban olyan automatája is van, amelyen keresztül készpénzt utalhatunk át. Cesnaková szerint nem árt akár többször is leellenőrizni, hogy valóban jó adatokat adtunk-e meg az átutaláshoz, ebben a stresszes időszakban ugyanis a szokásosnál is többen írnak be rossz bankszámlaszámot.

„Azt ajánljuk az ügyfeleinknek, hogy a fontos átutalásokat ne hagyják az utolsó pillanatra, az ünnepek alatt ugyanis a bankok többsége zárva lesz” – tette hozzá Alena Walterová, az Általános Hitelbank (VÚB) szóvivője. December 24-én, 25-én, 26-án és január 1-jén az összes pénzintézet zárva tart, december 31-én pedig többnyire csak a nagyobb üzletközpontokban található fiókok lesznek nyitva, azok is csak délig. A pontos nyitvatartási időkről a bankok az internetes honlapjaikon tájékoztatnak.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »