NCZI: Több ezer embert oltottak már be a COVID elleni vakcina negyedik adagjával

5263 ötven évnél idősebb személyt oltottak be eddig a COVID-19 elleni vakcina negyedik adagjával, köztük 2679 tizennyolc évnél idősebb immunhiányos beteget – tájékoztatta a TASR hírügynöksége Veronika Daničová, a Nemzeti Egészségügyi Információs Központ (NCZI) marketing és kommunikációs osztályának igazgatója.

További 1463 ötven évnél idősebb regisztrált  személy és 843 tizennyolc évnél idősebb immunhiányos beteg kapott már időpontot a 4. oltásra. „A 12 és 18 év közöttiek csoportjából még egyetlen regisztráció sem érkezett” – tette hozzá Daničová. Tájékoztatása szerint az NCZI rendszerének folyamatos módosulása miatt a várólistán nem szereplő várakozók számáról, vagyis azokról, akik nem kaptak időpontot, nincsenek pontos adatok.

Hírdetés

A COVID-19 elleni vakcina negyedik adagját az 50 évnél idősebb személyek, a 18 évnél idősebb immunhiányos betegek és a múlt hét óta már a 12. életévüket betöltött immunhiányos betegek is kérhetik. Az egészségügyi minisztérium közölte, az oltás a leghatékonyabb védelem a betegség súlyos lefolyása ellen, és a kórházba kerülés megelőzésére. Regisztrálni a www.korona.gov.sk oldalon lehet, de előzetes regisztráció nélkül is lehet kérni az oltást.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »