NBA-sztár is játszik a magyarok ellen

NBA-sztár is játszik a magyarok ellen

Az észak-amerikai liga (NBA) egyik legnagyobb sztárja, Luka Doncic is pályára léphet a magyar férfi kosárlabda-válogatott ellen a szeptemberi Európa-bajnokságon.

Több NBA-csillag, köztük a Dallas Mavericks szlovén ásza is megerősítette, hogy részt vesz az Eb-n – közölték a szervezők.

Doncic 23 éves létére már háromszoros NBA All Star-válogatottnak, Európa-bajnoknak, Euroliga-győztesnek és háromszoros spanyol bajnoknak mondhatja magát. A címvédő szlovénok szeptember 3-án csapnak össze a magyarokkal Kölnben.

Hírdetés

Ugyancsak ott lesz a négy országban sorra kerülő kontinenstornán az elmúlt két NBA-idény legjobbjává (MVP) választott szerb Nikola Jokic, továbbá a szintén kétszeres MVP görög Jannisz Antetokunmpo is.

A rendezők közölték, hogy már több mint 150 ezer jegy kelt el a koronavírus-járvány miatt tavaly őszről elhalasztott, 41. Eb-re, amelynek négy házigazdája Németország, Csehország, Olaszország és Georgia lesz szeptember 1. és 18. között. A csoportmérkőzésekre Kölnben, Milánóban, Tbilisziben és Prágában kerül sor, a végjátéknak Berlin ad otthont.

Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány együttese Kölnben csap majd össze sorrendben a bosnyákokkal, a címvédő szlovénokkal, a világbajnoki bronzérmes franciákkal, a litvánokkal és a házigazda németekkel.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »