NB1: Fradi-vereség az örökrangadón

Az MTK 2-1-re legyőzte szombaton a címvédő Ferencvárost a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában Dunaújvárosban.

OTP Bank Liga, 8. forduló:

MTK Budapest-Ferencvárosi TC 2-1 (1-0)

Dunaújváros, 1117 néző, v.: Karakó

gólszerzők: Gera D. (34.), Torghelle (92., 11-esből), illetve Rju (70.)

sárga lap: Vukmir (67., 77.), Torghelle (84.), Petkovic (89.), illetve Böde (69.), Ramírez (73.), Gyömbér (81.)

kiállítva: Vukmir (78.)

MTK:  Petkovic – Poór, Baki, Vukmir, Vadnai – Vass Á., Kanta J., Vogyicska (Korozmán, 91.) – Gera D., Torghelle, Hrepka (Nikac, 58., Okuka, 80.)

Ferencváros:  Dibusz – Dilaver, Hüsing (Djuricin, 64.), Nalepa, Ramírez – Gera Z., Gyömbér – Lovrencsics (Varga R., a szünetben), Trinks (Rju, a szünetben), Nagy D. – Böde

Az első félidőben az MTK rendkívül fegyelmezetten védekezett, ezért a Ferencvárosnak alig voltak helyzetei. A 34. percben Torghelle Sándor átadásával Gera Dániel elfutott a szélen, majd éles szögből a hálóba emelt, ennek a gólnak köszönhetően a kék-fehérek vonulhattak előnnyel a szünetre.

Már a második felvonás elején látszott, hogy a dél-koreai Rju Szung Vu beállítása jót tett az FTC játékának: a zöld-fehérek sokkal aktívabban támadtak, több helyzetet is kidolgoztak, és a 70. percben – éppen Rju jóvoltából – sikerült is egyenlíteniük. A folytatásban is a címvédő futballozott fölényben, ám a 92. percben az MTK szabadrúgása után a tizenhatoson belül helyezkedő Djuricin kezéről vágódott le a labda, ezért a játékvezető büntetőt ítélt, amelyet Torghelle értékesített, így csapata 2-1-re nyert.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »