NB I – Lazovics duplájával nyert a Videoton

A Videoton Danko Lazovics két góljával legyőzte a vendég MTK-t szombaton a felcsúti Pancho Arénában a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójának zárómérkőzésén.

OTP Bank Liga, 17. forduló:
Videoton FC – MTK Budapest 2-0 (0-0) 

Felcsút, 1498 néző, v.: Farkas Á.
gólszerző: Lazovic (70., 90.)
sárga lap: Hadzsic (6.), Lazovic (29.), Vinícius (45.), Juhász R. (67.), Kovács I. (79.), illetve Poór (16.), Vogyicska (31.), Ramos (43.)

Videoton: Kovácsik – Nego, Vinícius, Stopira, Szolnoki – Juhász R., Hadzic – Géresi, Scepovic, Lazovic (Bódi 92.), Feczesin (Kovács I. a szünetben)

MTK: Petkovic – Poór, Vass Á., Vukmir, Baki – Borbély B. (Katona 63.) – Korozmán (Szatmári I. 81.), Kanta J., Vogyicska (Szatmári L. 76.), Ramos – Torghelle

Mindkét együttes óvatosan kezdte a találkozót, az első negyedórában mindössze Lazovic zabadrúgása jelentett némi veszélyt az MTK kapujára. A folytatásban aztán felpörögtek a csapatok: a 19. percben előbb Lazovic helyzeténél kellett nagyot védenie Petkovic kapusnak, majd az ellentámadás végén Vogyicska lövése alig kerülte el a Videoton kapuját. A 25. percben Korozmán beadását Ramos nem tudta néhány méterről a kapuba továbbítani, majd nem sokkal később Lazovic szabadrúgása csattant a kapufán. A szünetig hátralévő időben visszavettek a lendületből a csapatok, így az első félidő gól nélküli döntetlennel zárult.

A fordulást követően a Videoton birtokolta többet a labdát, Scepovic, majd Géresi sem tudott a kapuba találni. A 70. perc hozta meg a hazaiak vezető találatát: Scepovic visszasarkalt labdáját Lazovic bombázta az MTK kapujába. Három perccel később Géresi duplázhatta volna meg a fehérvári előnyt, de Nego beadását a vendégkapus kezébe fejelte. A hazaiak továbbra is fölényben játszottak és egy újabb Scepovic-Lazovic összjáték után, utóbbi biztosította a Videoton győzelmét.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »