NB I – Lanzafame fejesével nyert Zalaegerszegen a Honvéd

A Budapest Honvéd egygólos győzelmet aratott szombaton az újonc Zalaegerszeg vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga kilencedik fordulójában.

OTP Bank Liga, 9. forduló:
ZTE FC-Budapest Honvéd 0-1 (0-0)

Zalaegerszeg, 3000 néző, v.: Iványi
gólszerző: Lanzafame (77.)
sárga lap: Stieber (20.), Bedi (52.), Kocsis G. (65.), illetve Batik (17.), Ben-Hatira (22.), Uzoma (30.)

ZTE FC: Demjén – Kocsis G., Lesjak, Bobál D., Gergényi – Bedi, Mitrovic – Radó, Grumic (Babati, 58.), Stieber – Bobál G. (Ikoba, 67.)

Hírdetés

Budapest Honvéd: Tujvel – Uzoma, Batik, Kamber, Lovric, Aliji – Kesztyűs, Gazdag (Kukoc, 87.), Vadócz (Banó-Szabó, 72.) – Ben-Hatira (Moutari, 72.), Lanzafame

Kiegyenlített de feszült hangulatú első félidőt láthatott a közönség. Mindkét csapat szervezetten futballozott, helyzetei viszont inkább az újonc Zalaegerszegnek voltak, de vagy a befejezések voltak pontatlanok, vagy Tujvel védett. A futballisták többször is összeakaszkodtak és kakaskodtak, de a játékvezetőnek néhány sárga lappal sikerült megfognia a találkozót, amely így nem durvult el.

A második félidő is hazai lehetőséggel indult, utána viszont egyértelműen átvette az irányítást a fővárosi együttes. Az elmúlt két idény gólkirálya, Lanzafame előbb fejjel hibázott el egy nagy helyzetet, majd a saját maga által kiharcolt büntetőt sem tudta gólra váltani, de még ennél is nagyobb ziccert rontott el Kamber a kipattanónál. Az olasz csatár mégsem lett az egyre veszélyesebben futballozó kispestiek negatív hőse, mivel a harmadik lehetőségét már fejjel kihasználta.

A hajrában a ZTE nem tudott veszélyeztetni, a gyors ellentámadásokra berendezkedő Honvéd viszont többször eldönthette volna az összecsapást, azonban a csereként beállt Moutari hiába vezethette háromszor is a hazai kapusra a labdát, önző volt, és egyszer sem tudott betalálni.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »