NB I – Kikapott és kiesett a Vasas

A Vasas FC kiesett a labdarúgó NB I-ből, miután a szombati, 33. (utolsó) fordulóban 3-1-re kikapott a Budapest Honvéd otthonában, és sereghajtóként, a 12. helyen végzett a tabellán.

A kispestiek a negyedik helyen zártak, így indulhatnak az Európa Liga selejtezőjében.

OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló:

Budapest Honvéd FC-Vasas FC 3-1 (0-0)

Budapest Honvéd FC-Vasas FC 3-1 (0-0)

Bozsik-stadion, 3782 néző, v.: Solymosi

Hírdetés

gólszerzők: Eppel (53.), Lanzafame (66.), Holender (76.), illetve Gaál (87.)
sárga lap: Eppel (12.), Lanzafame (66.), Holender (68.), illetve Egerszegi (22.), Vida (74.)

Honvéd: Gróf – Baráth, Bobál D., Ikenne-King (Kovács N., 80.) – Heffler T., Pölöskei, Gazdag, Banó-Szabó (Májer, 85.), Holender- Eppel, Lanzafame (Danilo, 78.)

Vasas: Nagy G. – Ristevski, James, Vaskó – Hangya, Vida, Egerszegi, Barczi, Murka (Pavlov, a szünetben) – Ádám, Gaál

A meccs elején Eppel Mártont buktatták a tizenhatos vonalánál, de büntető helyett a válogatott csatár kapott sárga lapot műesés címén.

Aktívabban, lendületesebb játékkal kezdtek a bronzéremre hajtó kispestiek a kiesés ellen küzdő angyalföldiekkel szemben, több nagy helyzetet dolgoztak ki, a 28. percben Davide Lanzafame a kapufát találta el. A Vasas ebben az időszakban csak szórványos ellenakciói végén jutott el a hazai kapuig. Bár egyik támadása góllal végződött, azt a játékvezető les miatt nem adta meg.

A második félidőben sem változott a játék képe, így a Honvéd megérdemelten jutott előnyhöz: az 53. percben Eppel több elrontott lehetőség utáb betalált, majd Lanzafame volt eredményes szabadrúgásból, ezzel tulajdonképpen eldőlt a meccs és a Vasas sorsa.

A kispestiek közül Filip Holender is gólt szerzett, majd a végeredményt Gaál Bálint állította be. Vereségével a Vasas három szezon után, illetve új stadionja átadása előtt néhány hónappal ismét kiesett a másodosztályba.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »