NB I – Hazai siker a diósgyőri alsóházi rangadón

A kiesés ellen küzdő csapatok mérkőzésén a Diósgyőri VTK 1-0-ra legyőzte a 93. percben büntetőt hibázó vendég Puskás Akadémiát a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 24. fordulójában.

OTP Bank Liga, 24. forduló:
Diósgyőri VTK-Puskás Akadémia FC 1-0 (0-0)

Miskolc, 3837 néző, v.: Karakó
gólszerző: Hasani (63.)
sárga lap: Vernes (41.), Tamás (57., 92.), Ousman (70.), illetve Sós (18.), Nagy Zs. (40.), Poór (79.)
kiállítva: Tamás (92.)

Hírdetés

DVTK: Antal – Sesztakov, Polgár, Tamás, Juhar – Szabó B., Mazalovic, Hasani (Géringer, 81.), Márkvárt – Vernes (Ousman, 68.), Mihajlovic (Bacsa, 58.)

Puskás Akadémia: Hegedűs – Heris, Poór, Hadzsijev, Nagy Zs. – Sós (Latifi, 30.), Mioc, Knezevic (Szakály P., 56.), Balogh B. (Varga, 42.), Kiss T. – Radó
 
A mérkőzés elején a hazaiak irányítottak, sokkal többet birtokolták a labdát, s bár igazán nagy helyzetük nem alakult ki, átlövésből veszélyeztették a kaput. A félidő második felében aztán “felébredt” a Puskás Akadémia – amely kétszer is kénytelen volt cserélni sérülés miatt -, ekkor már inkább a diósgyőri térfélen folyt a játék, gól azonban nem született.

A szünet után mindkét oldalon voltak lehetőségek, majd miután vezetést szerzett, a házigazda átengedte a területet a vendégcsapatnak, s elsősorban kontrákból próbálta növelni előnyét. A Puskás Akadémia kapufáig eljutott ugyan, kétszer is, majd a 93. percben még büntetőt is rúghatott, de egyenlítenie nem sikerült.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »