NB I – Hat gól és hazai siker Pakson

A kiesés ellen küzdő Paks fordulatos mérkőzésen 4-2-re legyőzte a vendég Debrecent a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 22. fordulójában.

A tolnaiak két vereséget követően tudtak ismét nyerni, míg a hajdúságiak egymás után a második kudarcukat szenvedték el a bajnokságban.

OTP Bank Liga, 22. forduló:
Paksi FC-Debreceni VSC 4-2 (2-1)

Paks, 1200 néző, v.: Berke
gólszerzők: Kulcsár (26.), Böde (31.), Sajbán (87.), Windecker (93.), illetve Szécsi (5.), Garba (65.)
sárga lap: Szabó J. (28.), Kulcsár (33.), Hahn (63.), illetve Ferenczi (14.), Pávkovics (72.), Baráth (85.)

Hírdetés

Paks: Holczer – Kulcsár (Sajbán, 73.), Poór, Lenzsér, Szélpál, Szabó J. – Szakály D., Bertus (Windecker, 82.), Balogh B. – Böde, Hahn (Haraszti, 78.)

Debrecen: Kosicky – Habovda, Kinyik, Pávkovics, Ferenczi – Kusnyír, Baráth – Bódi, Szécsi (Varga K., 58.), Trujic (Milunovic, 75.) – Adeniji (Garba, 58.)

A gyors vendégtalálat megadta a mérkőzés alaphangját, a debreceni vezetés aktívvá tette a hazaiakat. Több kisebb helyzet után aztán a félidő derekán Kulcsár bombagóljával sikerült egyenlíteniük, majd miután lendületben maradtak, Böde félpályás szólójával a vezetést is átvették. A debrecenieknek csak a félidő hajrájára sikerült kijönniük a paksi szorításból, ekkor azonban akár egyenlíthettek is volna.

A szünet után is inkább a házigazdák irányítottak, mégis a kontrákra építő Debrecen szerzett újabb gólt – Garba jó cserének bizonyult. Az utolsó húsz percben sok volt a szabálytalanság, emiatt gyakran állt a játék, de végig inkább a Paks állt közelebb a győzelemhez, s a hajrában sikerült is megszereznie harmadik, majd az utolsó pillanatokban negyedik gólját. Hazai részről végül az is belefért, hogy a 90. percben – 3-2-es állásnál – Balogh büntetőt hibázzon.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »