NB I – Folytatódott a Mezőkövesd rossz sorozata, nyert a MOL Fehérvár

A MOL Fehérvár 2-1-re nyert Mezőkövesden a labdarúgó OTP Bank Liga nyolcadik fordulójában.

A tabellán utolsó előtti hazai csapat sorozatban a negyedik bajnoki mérkőzését veszítette el.

A második helyezett székesfehérvári együttes három döntetlen mellett a negyedik győzelmét gyűjtötte be.
    
OTP Bank Liga, 8. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-MOL Fehérvár FC 1-2 (0-1)

Mezőkövesd, v.: Berke
gólszerzők: Berecz (87., 11-esből), illetve Nego (32.), Houri (83., 11-esből)
sárga lap: Besirovic (44.), Cseri (71.), Farkas (74.), illetve Musliu (27.), Nego (57.), Nikolov (58.), Fiola (67.)

Hírdetés

Mezőkövesd: Szappanos – Farkas, Jagodics, Karnyicki, Eperjesi – Cseri (Jurina, 83.), Mahszi, Berecz, Szerderov (Borjacsuk, 70.)- Besirovic (Vajda, 83.), Vutov (Lakveheliani, 70.)

Fehérvár: Rockov – Bolla, Musliu, Stopira, Fiola – Nikolov, Nego – Bamgboye (Hangya, 84.), Houri, Petrjak – Nikolics (Zivzivadze, 73.)

Többször veszélyeztettek az első negyedórában a székesfehérváriak. Nem egyszer volt olyan támadásuk, melynek során hosszan benntartották a labdát a hazaiak tizenhatosán, néhányszor lövéssel zárták le akciójukat, de ezek nem voltak pontosak, erősek. A Mezőkövesd rövid szakaszokban birtokolta a labdát, később viszont, amikor kicsit már bátrabban futballozott, hátrányba került Nego fejesgóljának következtében.

A Fehérvár az első félidőben nagy mezőnyfölényben játszott, a széleken sokszor került a mezőkövesdi védelem mögé, a beadások, utolsó passzok azonban gyakran pontatlanok voltak – nem “találtak” társat a betömörülő védők között -, ezért több lehetőség kihasználatlanul maradt.

A szünet után aktívabbá vált a Mezőkövesd, magasabban védekezett, igyekezett letámadni és hibára kényszeríteni a fehérvári játékosokat. A bátrabb futball kisebb helyzeteket eredményezett. Kiegyenlítettebb lett a játék, majd a végéhez közeledve előbb a Fehérvár, azután a Mezőkövesd rúghatott tizenegyest, így alapvetően nem változott a helyzet. A vendégcsapat elsősorban az első félidőben nyújtott jóval jobb teljesítménye révén megérdemelte a három pontot.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »