NB I – Csúnya vereséggel zárta szép idényét a Paks – tabella

A negyedik Paks vasárnap 5-1-re kikapott az ötödik Kisvárda vendégeként a labdarúgó OTP Bank Liga utolsó, 33. fordulójában, így eggyel tudta tovább javítani a 12 csapatos bajnokságban felállított gólrekordját.

A Paks 76 találattal zárt az idényben, ami néggyel több, mint az eddigi csúcsot 2019 óta tartó Ferencvárosé.

OTP Bank Liga, 33. (utolsó) forduló:
Kisvárda Master Good-Paksi FC 5-1 (4-0)

Kisvárda, 1850 néző, v.: Bogár
gólszerzők: Viana (8.), Melnyik (13.), Ötvös (34.), Leoni (45.), Camaj (86.), illetve Haraszti (67., 11-esből)
sárga lap: Bognár (9.), Böde (40.)

Kisvárda Master Good: Dombó (Odincov, 84.) – Hej, Kravcsenko (Prenga, 77.), Cirkovic, Leoni – Melnyik, Karabeljov – Sassá (Camaj, 77.), Ötvös (Horváth Z., 65.), Kovácsréti – Viana (Zlici, 65.)

Paksi FC: Holczer – Lorentz, Böde, Szélpál, Szabó J. – Papp – Bertus (Kulcsár, a szünetben), Bognár (Haraszti, a szünetben), Szakály (Nagy R., a szünetben), Szabó B. (Sajbán, 77.) – Hahn (Balogh B., a szünetben)

Kiegyenlített küzdelmet hozott a mérkőzés eleje, majd a Kisvárda egy szögletet követően első lehetőségét gólra váltotta. Mielőtt felocsúdott volna a Paks, újabb gólt kapott egy labdaeladás után. A kétgólos hátrány alaposan visszavetette a vendégeket, akiknek komoly helyzetük sem volt a szépítéshez, ellenben a hazaiak egy újabb sarokrúgás után növelték az előnyüket, a szünet előtt pedig jószerivel el is döntötték az összecsapást.

A szünetben négyet cserélt Bognár György, a Paks vezetőedzője, azonban csapatán ez sem segített: a második játékrész kisvárdai ziccerrel indult, Holczer bravúrja akadályozta meg az ötödik gólt. A Paks továbbra is pontatlanul futballozott, de büntetőből sikerült megszereznie a becsületgólt, azonban további felzárkózásra nem volt esélye, sőt, a Kisvárda még egyszer eredményes volt a hajrában, és megérdemelten aratott fölényes győzelmet.

Hírdetés

A Puskás Akadémia és a MOL Fehérvár is győzött a labdarúgó OTP Bank Liga 33., utolsó fordulójában, így előbbi a második, utóbbi a harmadik helyen zárt.

A Puskás az utolsó helyen búcsúzó Budafokot, a Fehérvár pedig a szintén kiesett DVTK-t ütötte ki.
A zárónap harmadik mérkőzésén az ötödik Kisvárda gólzáporos sikerrel búcsúzott közönségétől a negyedik Paks ellen.

OTP Bank Liga, 33. utolsó forduló:

Puskás Akadémia FC-Budafoki MTE 5-0
Diósgyőri VTK-MOL Fehérvár FC 0-4
Kisvárda Master Good-Paksi FC 5-1

szombaton játszották:

Budapest Honvéd-Ferencvárosi TC 1-2
Újpest FC-Zalaegerszegi TE FC 5-4

 pénteken játszották:
Mezőkövesd Zsóry FC-MTK Budapest 5-1

 

   

 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »