NB I – Beridze duplájával újpesti siker Diósgyőrben

Az Újpest a georgiai Giorgi Beridze duplájával fordított és nyert a Diósgyőr otthonában a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, 11. fordulójában.

A hazaiak immár hat meccs óta nyeretlenek, a fővárosiaknak pedig ez volt a szezonbeli első idegenbeli sikerük.

OTP Bank Liga, 11. forduló:
Diósgyőri VTK-Újpest FC 1-2 (0-0)

Miskolc, 3940 néző, v.: Bognár
gólszerzők: Márkvárt (58.), illetve Beridze (75., 89.)
sárga lap: Brkovic (45.), Tóth B. (75.), Sesztakov (93.), illetve Bojovic (52.), Ristevski (65.)

Hírdetés

Diósgyőr: Antal – Sesztakov, Brkovic, Karan, Tamás M. (Hasani, 92.) – Márkvárt, Tóth B., Tajti (Mazalovic, 72.), Juhar – Mihajlovic (Vernes, 62.), Bacsa

Újpest: Pajovic – Balázs B., Ristevski, Bojovic, Burekovic – Sankovic, Onovo – Nwobodo, Zsótér (Lukács, 66.), Beridze (Mohl, 92.) – Novothny (Pauljevic, 85.)

A vendégek kezdték aktívabban a mérkőzést, többnyire a Diósgyőr térfelén folyt a játék, a hazaiak szórványos – és jobbára veszélytelen – ellentámadásokkal próbálkoztak. Az idő előrehaladtával nem változott a játék képe, de Juhar hajrában lőtt kapufáját leszámítva nagy helyzet egyik kapu előtt sem alakult ki.

A szünet után nem sokkal, egy remekül kijátszott támadás végén vezetéshez jutott a DVTK, amely a folytatásban is inkább kontrákkal próbálkozott, de ezek kivitelezésébe rendre hiba csúszott. A labdát továbbra is többet birtokló Újpest játékából ugyan hiányzott az átütőerő, egy védelmi hibát kihasználva azonban sikerült egyenlítenie. Egyik fél sem elégedett meg a döntetlennel, a hajrában mindkét csapat igyekezett megszerezni a győztes gólt, s ez végül – egy újabb nagy védelmi hibát követően – a vendégeknek jött össze.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »