NB I – Az Újpest legyőzésével biztosan dobogós a Kisvárda – tabella

A Kisvárda 2-1-re legyőzte a vendég Újpestet a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának csütörtöki zárómérkőzésén, ezzel visszavette a második helyet a Puskás Akadémiától, egyúttal bebiztosította dobogós helyezését és első nemzetközi kupaszereplését.

A Kisvárda jobb gólkülönbségének köszönhetően előzte meg a szerdán döntetlent játszó felcsútiakat, továbbá sikerével megőrizte hétpontos előnyét a negyedik MOL Fehérvárral szemben, a biztossá váló dobogós pozíció pedig azt jelenti, hogy a következő idényben a Konferencia-liga selejtezőjében szerepelhet majd.
A hazaiak négy kör óta veretlenek, míg a fővárosiak legutóbbi három bajnokijukon nyeretlenek maradtak.

OTP Bank Liga, 31. forduló:
Kisvárda Master Good-Újpest FC 2-1 (2-1)

Kisvárda, 2890 néző, v.: Erdős
gólszerzők: Bumba (4.), Asani (29.), illetve Diaby (44.)
sárga lap: Kravcsenko (80.), illetve Boumal (65.), Csongvai (89.), Pauljevic (93.)

Kisvárda Master Good: Dombó – Hej, Prenga, Kravcsenko, Matheus Leoni (Nagy M., 91.) – Melnyik, Ötvös (Makowski, a szünetben), Karabeljov – Bumba, Camaj (Mesanovic, 78.), Asani (Navratil, 61.)

Újpest FC: Pajovic – Pauljevic, Csongvai, Diaby, Antonov – Croizet, Boumal, Onovo (Bjelos, 69.), Mitrovic (Viana, 69.), Beridze (Simon K., 83.) – Zivzivadze (Katona, 25.)

A második hely visszaszerzésének reményében támadólag lépett fel a Kisvárda, amely első veszélyesebb akcióját gólra váltotta Bumba gyönyörű lövésével. Ezután viszont az Újpest percei következtek, elsősorban Croizet és a nagyszerű formában lévő Zivzivadze volt elemében, de egyenlíteni nem sikerült, ráadásul a georgiai támadó egy szerencsétlen esetnél agyrázkódást szenvedett, ezért le kellett cserélni. A néhány perces szünet megtörte a fővárosiak lendületét, ezt pedig újabb góllal büntette meg a hazai együttes, amely kétgólos előnyben viszont elkényelmesedett, így a lila-fehérek még a szünet előtt szépítettek.

Hírdetés

A folytatásban kiegyenlített küzdelmet láthatott a publikum, az Újpest ugyan többet próbálkozott, de a Kisvárda volt veszélyesebb, egy ízben a gólvonalról egy vendégvédőnek kellett mentenie. A lila-fehérek a hajrában sem tudtak újítani, így a Kisvárda nemcsak a győzelmet, hanem a történelmi kijutást is ünnepelhette az európai kupaporondra.

Először szerepelhet majd európai kupasorozatban a Kisvárda, amely 2-1-re nyert az Újpest ellen a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának csütörtöki zárómérkőzésén, ezzel bebiztosította dobogós helyezését, egyben története első nemzetközi kupaindulását.

A Kisvárda Újpest elleni sikerével az is eldőlt, hogy a szabolcsi együttest és a Puskás Akadémiát az utolsó két fordulóban már nem lehet letaszítani a dobogóról, így a következő idényben mindkét csapat a Konferencia-liga selejtezőjében szerepelhet majd.
    
OTP Bank Liga, 31. forduló:

Kisvárda Master Good-Újpest FC 2-1

szerdán játszották:
Gyirmót FC Győr-Paksi FC 3-3
MTK Budapest-Puskás Akadémia FC 0-0
Ferencvárosi TC-ZTE FC 5-3  

kedden játszották:
Mezőkövesd Zsóry FC-Debreceni VSC 0-1
MOL Fehérvár FC-Budapest Honvéd 2-0

 

A 32. forduló programja:

május 7., szombat:
Debreceni VSC-Puskás Akadémia FC 14.45
Budapest Honvéd-Mezőkövesd Zsóry FC 17.00
Ferencvárosi TC-MTK Budapest 19.15

május 8., vasárnap:
Paksi FC-Kisvárda Master Good 14.05
ZTE FC-Gyirmót FC Győr 16.15
Újpest FC-MOL Fehérvár FC 18.45


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »