NB I – Az MTK ellen is folytatta jó sorozatát a Paks

A házigazda Paks háromgólos győzelmet aratott az MTK felett a labdarúgó OTP Bank Liga szombati, nyolcadik fordulójában.

A hazai csapat sorozatban ötödik bajnokiján maradt veretlen – egyben másodszor nyert -, míg a budapestiek a mostani idényben először kaptak ki idegenben.
     
OTP Bank Liga, 8. forduló:
Paksi FC-MTK Budapest 3-0 (1-0)

Paks, 864 néző, v.: Iványi
gólszerzők: Hahn (31.), Kecskés (73.), Simon (94.)
sárga lap: Vass P. (44.), Balogh (66.), Szelin (86.)

Paks: Nagy G. – Kulcsár D., Fejes, Gévay, Báló – Haraszti (Vági, 90.), Kecskés, Papp, Bertus, Remili (Bartha, 84.) – Hahn (Simon, 71.)

Hírdetés

MTK Budapest: Kicsak – Ikenne-King, Balogh, Gengeliczki, Katona – Vass Á., Vass P. (Kanta, 62.) – Gera, Bognár (Torghelle, 74.), Schäfer (Szelin, 75.) – Lencse

Az MTK kezdte aktívabban a mérkőzést, a hazaiak inkább kontratámadásokra rendezkedtek be. Az első félidő felénél aztán alábbhagyott a fővárosiak lendülete, a Paks pedig Hahn János ügyes találatával megszerezte a vezetést. A gól után inkább a házigazdák támadtak, az MTK játéka nagyon pontatlanná vált.

A szünetet követően átadta riválisának a területet a hazai csapat, s a vendégek próbáltak nagyobb sebességi fokozatba kapcsolni. A próbálkozás a játékrész közepén büntetővé érett, miután a sokat bizonytalankodó kapus, Nagy Gergely ismét hibázott. A 11-est azonban kihagyta Lencse László, ez pedig megzavarta a fővárosiakat, s néhány perccel később egy gyors akció végén megduplázta előnyét a Paks.

A hajrában nyomás alatt tartotta a hazai kaput a cserékkel felfrissített MTK, de ez nem hozott eredményt, sőt, az utolsó másodpercekben újabb paksi gól született.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »