NB I – A Ferencváros nyolcgólos meccsen legyőzte a ZTE-t

A már biztos bajnoki aranyérmes Ferencváros közönségszórakoztató mérkőzésen 5-3-ra legyőzte a vendég ZTE gárdáját a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának szerdai játéknapján.

OTP Bank Liga, 31. forduló:
Ferencvárosi TC-ZTE FC 5-3 (3-0)

Hírdetés

Groupama Aréna, 5677 néző, v.: Pintér
gólszerzők: Bedi (8., öngól), Nguen (21., 11-esből), Botka (27.), Boli (77.), Marin (94.), illetve Tajti (53.), Zsóri (66., 87., előbbit 11-esből)
sárga lap: S. Mmaee (65.), illetve Demjén (20.), Huszti (29.), Halilovic (58.), Mocsi (68.),Serafimov (76.)
 
Ferencvárosi TC: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Civic – Esiti (Besic, 69.) – Auzqui (Zubkov, 55.), Loncar (Marin, 55.), Vécsei, Pászka – Nguen (Sigér, 81.), Boli (Redzic, 81.)
 
ZTE FC: Demjén – Huszti (Lesjak, 75.), Serafimov, Kálnoki-Kis, Mocsi (Spoljaric, 75.), Bedi – Ubochioma, Posztobányi, Sankovic (Halilovic, a szünetben), Tajti (Papp L., 88.) – Zsóri (Szalay, 88.)
 
Lendületesen kezdett a hazai csapat, amely a 8. percben öngóllal jutott vezetéshez – Vécsei csúsztatása után Bedi ért pechesen a labdába -, majd a félidő közepén hat perc leforgása alatt kettővel növelte a különbséget. Előbb Nguen értékesített egy büntetőt, majd Botka jó ütemben és üresen érkezett fejjel egy szabadrúgásra. Magabiztos előnye birtokában felszabadultan játszhatott a Ferencváros, a szünet előtt azonban életjelet adott magáról a vendégcsapat is: Ubochioma ziccerben lőtt kapufát, majd Dibusz védett két lövést.

A szünet után kényelmesebb tempóra váltott a bajnok, és erre gyorsan ráfizetett: az 53. percben Tajti szépített szabadrúgásból, majd a 66. percben Zsóri váltotta gólra azt a büntetőt, amelyet ő harcolt ki. Lendületben maradt a ZTE, de az egyenlítés helyett a 77. percben a hazaiak villantak: Nguen lekészített labdáját Boli lőtte a kapuba. A hajrában a ferencvárosi védelem kihagyását kihasználva ismét Zsóri volt eredményes, majd az élvezetes összecsapást egy cserejátékos, Marin utolsó percben szerzett gólja zárta.

A Ferencváros sorozatban ötödik bajnoki mérkőzését nyerte meg, és a pontvadászatban immár 12 találkozó óta tart a veretlensége, három döntetlen mellett a kilencedik győzelmét aratta.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »