NB I – A Ferencváros nyerte a rangadót – tabella

Az éllovas és címvédő Ferencváros 2-0-ra legyőzte legfőbb riválisát, a 69. perctől emberhátrányban játszó Fehérvárt a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójának rangadóján, vasárnap.

A fővárosiak előnye immár 16 pont, az eddig második székesfehérváriakat pedig megelőzte a Puskás Akadémia csapata.

OTP Bank Liga, 20. forduló:
Ferencvárosi TC-MOL Fehérvár FC 2-0 (1-0)

Groupama Aréna, zárt kapus, v.: Berke
gólszerzők: Uzuni (11.), Nguen (61.)
sárga lap: Uzuni (22.), Haratin (64.), illetve Fiola (3.), Rus (17., 69.)
piros lap: Rus (69.)

Ferencváros: Dibusz – Lovrencsics, Blazic, Botka, Heister (Civic, 85.) – Haratin (Vécsei, 85.), Sigér (Laidouni, 70.), Somália – Nguen (Mak, 80.), Boli, Uzuni (Isael, 80.)
 
MOL Fehérvár: Rockov – Bolla (Nikolics, 60.), Rus, Musliu, Fiola – Nego, Alef, Pinto, Bamgboye – Houri (Hangya, 73.), Petrjak
 
Jó tempóban kezdődött a mérkőzés, amelyen Uzuni góljával – Sigér védők mögé beívelt labdáját kotorta kapásból a kapuba – a 11. percben vezetéshez jutott a házigazda. A folytatásban a Fehérvár erejét nagyrészt felemésztette az intenzív letámadás, a vendégek a megszerzett labdákból csak pár alkalommal tudtak veszélyeztetni. A Ferencváros eközben átadta a területet: megerősített középpályás sorának köszönhetően szervezett, hiba nélküli volt a védekezése. Támadásait az indításokra alapozta, kontráiból viszont ritkán sikerült helyzetet kialakítania. Az első félidőben nagy volt a küzdelem, mindkét oldalon sok volt a taktikai szabálytalanság.

A játék képe a szünet után sem változott, egészen a 61. percig, amikor Boli kiugratásából Nguen kétgólosra növelte a hazaiak előnyét. A kedvüket vesztő vendégek létszáma kevéssel később megfogyatkozott – Rus gyűjtötte be második sárga lapját -, innen pedig nem volt visszaút a Fehérvárnak, amely a hajrában hiába mozgósított nagy erőket, kialakított helyzeteiből még szépítésre sem futotta.

A Ferencváros győzelmével nagy lépést tett az ismételt címvédés felé, miután a tabellán 16 pontra nőtt az előnye a második, illetve harmadik helyezett Puskás Akadémiával, valamint MOL Fehérvárral szemben. A Ferencváros immár öt forduló óta veretlen a bajnokságban, ebben az időszakban három győzelem mellett két döntetlent könyvelt el, 11-2-es gólkülönbséggel. A Fehérvár nyeretlenségi sorozata négy mérkőzés óta tart a pontvadászatban, egy döntetlen mellett harmadszor kapott ki.

A címvédő Ferencváros előnye immár 16 pont a labdarúgó OTP Bank Liga tabellájának élén, miután vasárnap este hazai pályán 2-0-ra legyőzte a MOL Fehérvár FC-t.

Az eddig második székesfehérváriakat megelőzte a Zalaegerszegen győztes Puskás Akadémia csapata.

Hírdetés

OTP Bank Liga, 20. forduló:

Paksi FC-Budafoki MTE 4-1
ZTE FC-Puskás Akadémia FC 1-2
Ferencvárosi TC-MOL Fehérvár FC 2-0

szombaton játszották:

Diósgyőri VTK-Kisvárda Master Good 2-0
Mezőkövesd Zsóry FC-Budapest Honvéd 2-1
MTK Budapest-Újpest FC 1-3
   

 

A 21. forduló programja:

február 12., péntek:

Újpest FC-Diósgyőri VTK 20.00

február 13., szombat:

Puskás Akadémia FC-Paksi FC 14.45
Kisvárda Master Good-ZTE FC 17.00
Budapest Honvéd-Budafoki MTE 19.30

február 14., vasárnap:

Mezőkövesd Zsóry FC-Ferencvárosi TC 14.30
MOL Fehérvár FC-MTK Budapest 17.00


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »