NB I – A Ferencváros döntetlent játszott a Puskás Akadémia otthonában

A címvédő és éllovas Ferencváros hátrányból 1-1-es döntetlent ért el a Puskás Akadémia otthonában szombaton, a labdarúgó OTP Bank Liga 17. fordulójában.

OTP Bank Liga, 17. forduló:

Puskás Akadémia FC-Ferencvárosi TC 1-1 (1-0)

 

Pancho Aréna, zárt kapus, v.: Antal P.

Hírdetés

gólszerzők: Slagveer (43.), illetve Uzuni (81.)
sárga lap: Kiss T. (21.), Nagy Zs. (73.), Urblík (73.), illetve Heister (45+1.), Botka (59.), Isael (72.)

PAFC: Tóth B. – Szolnoki, Joao Nunes, Spandler, Nagy Zs. – Urblík – Slagveer, Corbu (Plsek 65.), Knezevic, Kiss T. – Mance

FTC: Dibusz – Botka (Gera D. 70.), Blazic, Dvali, Heister – Laidouni (Vécsei 80.), Somália (Haratin 50.) – Zubkov, Isael (Skvarka 80.), Uzuni – Nguen (Redzic 80.)

A forduló rangadóját nagy tempóban kezdték a csapatok, majd a félidő közepére fölénybe került a Ferencváros, amely Tokmac Nguen lécre lőtt labdájánál igen közel került a vezetés megszerzéséhez. Negyedóra múlva a vendégek kapusa, Dibusz Dénes óriásit védett Antonio Mance ziccerénél, így a Puskás Akadémia sem tudott előnybe kerülni. Ami nem jött össze a házigazdának esőben, összejött özönvízszerű esőben: Luciano Slagveer váltotta gólra Kiss Tamás centerezését. A szünet előtt kis híján megduplázta vezetését a felcsúti csapat, ám Dibusz újfent nagyot mentett.

Nagy lendülettel kezdte a második félidőt is a Fradi, mégis a hazaiaknak volt komoly lehetőségük, Kiss üres kapus próbálkozását Miha Blazic blokkolta. Válaszul Nguen is ziccert rontott. Támadásban maradt a Ferencváros, a Puskás Akadémia pedig foggal-körömmel védekezett. A 81. percben a vendégeknek összejött az egyenlítés: Myrto Uzuni 17 méteres szabadrúgásból tekert a kapuba. A meccs hajrájában újabb gól már nem esett, így maradt az 1-1-es döntetlen.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »