Navracsics szerint nem sérült a tudomány függetlensége

Navracsics szerint nem sérült a tudomány függetlensége

A Transindex rövid interjút készített az Európai Bizottság oktatási, ifjúságpolitikai és sportügyi biztosával, Navracsics Tiborral. 

Navracsics a jövőjét firtató kérdésre úgy felelt, hogy az uniós biztosság után hazatér és valószínűleg folytatja egyetemi munkáját. Ám azt egyelőre még nem tudja, milyen lehetőségei adódnak a jövőben a magyar belpolitikában.

Úgy fogalmazott, hogy Trócsányi László hozzá hasonlóan is is sikerrel veszi majd az akadályokat. Biztos lesznek képviselők, akik mindent megtesznek, hogy sok gondot okozzanak a magyar jelöltnek. Navracsics hozzátette, hogy időnként szokott beszélni vele. 

Az uniós biztos egyébként az MTA tekintetében úgy fogalmazott, hogy szerinte 

Hírdetés

nem sérült a tudomány függetlensége az elmúlt időben.

“Amennyire én tudom, különböző modellek vannak a kutatóintézetek és az akadémia működésével kapcsolatban. Nyilván, ha ezzel kapcsolatban bármilyen alkotmányossági aggály lenne, vagy közösségi jogba ütközne, akkor a megfelelő intézmények megteszik ezeket a lépéseket.” 

– tette hozzá Navracsics.

Egyébként leszögezte, hogy oktatásügyi biztosként kifejezetten nincs véleménye arról, hogy egy Akadémia kutatóhálózatát hogyan szervezik át.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »