Navalnij öccsét is börtönbe zárnák egy évre az orosz hatóságok

Navalnij öccsét is börtönbe zárnák egy évre az orosz hatóságok

Körözést adott ki szerdán az orosz belügyminisztérium a börtönben ülő orosz politikus, Alekszej Navalnij öccse, Oleg Navalnij ellen – írja a 168.huMoscow Times cikke nyomán.

A politikai okokból bebörtönzött ellenzéki politikus testvére ellen azért indult eljárás, mert tavaly januárban részt vett Alekszej Navalnij bíróság elé állítása miatti tüntetéseken, amelyeken a hatóságok szerint nem tartotta be a koronavírus-járvány elleni védekezéssel kapcsolatos előírásokat.

Kedden már azt is kezdeményezték, hogy az Olegre tavaly kiszabott 1 éves felfüggesztett börtönbüntetést  letöltendőre változtassák, az erről szóló tárgyalás időpontját február 18-ára tűzte ki a bíróság.

Hírdetés

A felügyelet kezdeményezésének hivatalos oka, hogy Oleg Navalnij megsértette a feltételes szabadlábon tartózkodás feltételeit.

Nikosz Paraszkevov ügyvéd szerint védence nem tartózkodott az otthonában, amikor egy ellenőrzés közben felkeresték.

Kiderült továbbá, hogy Alekszej Navalnij stábjának korábbi koordinátora, Oleg Sztepanov ellen is körözést adtak ki, egyelőre nem tudni, miért. Alekszej Navalnijt éppen egy éve vették őrizetbe, egy Vlagyimir városához közeli munkatábor varrodájában tölti büntetését, nem túl jó fizikai állapotban.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »