Nathalie Becquart nővért és Luis Marín atyát nevezte ki a pápa a Püspöki Szinódus altitkáraivá

Nathalie Becquart nővért és Luis Marín atyát nevezte ki a pápa a Püspöki Szinódus altitkáraivá

Ferenc pápa február 6-i hatállyal kinevezte a Püspöki Szinódus Főtitkársága altitkáraivá Luis Marín de San Martín ágostonos atyát és Nathalie Becquart xaveriánus nővért. Személyében ő az első női altitkára a vatikáni intézménynek.

A kinevezéssel a pápa az Ágoston-rend eddigi generális asszisztensét sulianai címzetes püspöki rangra emelte. A xaveriánus szerzetesnő pedig korábban a francia püspöki konferencia ifjúsági evangelizálásért és hivatásokért felelős nemzeti igazgatója volt.

Nathalie Becquart nővér 1969-ben született Fontainebleau-ben. Párizsban a jezsuita fakultáson tanult filozófiát és teológiát. Szociológiai és egyháztani ismereteit Párizsban és Bostonban szerezte. 1995-ben lépett be egy 1921-ben, Franciaországban alapított xaveriánus női kongregációba, ahol tíz évvel később letette örökfogadalmát. Foglalkozott a fiatalok képzésével, mint a franciaországi ignáci ifjúsági hálózat spirituális igazgatója; ifjúsági cserkészprogramok országos koordinátora, majd 2012–2018 között a francia püspöki konferencia ifjúsági evangelizálásért és a hivatásokért felelős vezetője volt. 2016 óta tevékenyen részt vett a Vatikánban megrendezendő ifjúsági püspöki szinódus előkészítésében, az előszinódus fő koordinátoraként, majd auditorként (meghívott személyként). 2019 májusában Ferenc pápa a Püspöki Szinódus Főtitkársága konzultorává nevezte ki.

Hírdetés

Luis Marín de San Martín OSA 1961-ben született Madridban. 1982-ben lépett be az Ágoston-rendbe, ahol három évvel később letette szerzetesi fogadalmait. 1988-ban szentelték pappá. A madridi jezsuita Comillas Pápai Egyetemen doktorált teológiából. 1996–99-ig szemináriumi tanár volt, majd 3 évig provinciális tanácsos. 2002-től hat éven keresztül a Santa María de La Vid-monostor perjele. Teológiát oktatott különböző ágostonos központokban, meghívott előadó volt a burgosi teológiai fakultáson. Az Ágoston-rend főlevéltárosa, asszisztens generálisa, valamint a Szent Ágoston Lelkiségi Intézet (Institutum Spiritualitatis Augustinianae) rektora.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »