Narancssárga árvízriadó van, két országút járhatatlan

Két országút járhatatlan, számos közúton pedig megnehezíti a közlekedést a lezúdult eső – közölte szerdán a rendőrség közlekedési információkkal szolgáló központja (Infotrafic).

A Buzăut Brassóval összekötő 10-es országút (DN 10 – Buzău-Bodzaforduló) Siriu település közelében járhatatlanná vált mindkét irányban, mert az eső által kimosott szikladarabok estek az útra. Ezt a szakaszt a teherautóknak a Buzău – Ploieşti – Brassó útvonalon, a 7,5 tonnásnál kisebb gépkocsiknak a Buzău – Cislău – Vălenii de Munte – Cheia – Négyfalu – Brassó útvonalon kell kikerülniük.

A Transzalpina út 34. és 59. kilométere közti szakasz továbbra is zárva van az elmúlt napok havazásai és az erős szél miatt.

A forgalmi rendőrség arra inti a gépkocsivezetőket, hogy az időjárási körülményeknek megfelelően vezessenek, tartsák be a biztonságos követési távolságot, és nappal is kapcsolják be a lámpákat. Amennyiben elkezd havazni, a téli gumik használata kötelező.

Az Országos Vízügyi és Vízgazdálkodási Intézet (INHGA) narancssárga jelzésű árvízriadót bocsátott ki az ország több vízgyűjtő medencéjére, amely szerda reggel 6-tól csütörtök reggelig érvényes. A narancssárga jelzésű riasztás Hargita megyében a Tatros folyó mentén érvényes.

Ugyanakkor csütörtök 16 óráig érvényes sárga jelzésű árvízriadó van érvényben Hargita, Kovászna, Brassó, Szeben, Vâlcea és Argeş megyékben az Olt folyó gyűjtőmedencéjében, a Bodza (Buzău) folyó mentén Brassó, Kovászna és Buzău megyékben, a Tatros folyó mentén Hargita, Neamţ és Bákó megyékben, a Beszterce folyó gyűjtőmedencéjében Suceava, Neamţ, Hargita és Bákó megyékben. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »