Narancs viharriasztás öt megyében

Viharok vonulnak végig az országon. Jelenleg Magyarország középső sávjában, a Szob-Barcs vonaltól a Miskolc-Kiskunhalas sávig van felhőszakadás. A Salgótarján-Cegléd sávban másodfokú a riasztás, mindenhol máshol elsőfokú. Az esők mellett heves zivatar is van, az ország középső részein, északon Salgótarjántól Miskolcig, délen Bécsalmástól Kistelekig tart a vihar.

A nap előttünk álló részére az Országos Meteorológiai Szolgálat Budapestre, Észak-Magyarországra, valamint Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adott ki narancs figyelmeztetést a felhőszakadások miatt, az ország többi részén pedig elsőfokú figyelmeztetés van életben. A narancs kód 50, az elsőfokú riasztás pedig 25-30 milliméternél több hirtelen lezúduló esőt jelent. Az egész napos viharriasztás a Dunától keletre mindenütt életben van, ott a heves zivatarokat kisebb valószínűséggel károkat okozó szél vagy jégeső kísérheti.

Holnapra a viharok valószínűleg elmúlnak, keleten viszont felhőszakadások újra lehetnek: aznapra az Észak-Alföldre, Békés, Csongrád, Borsod-Abaúj-Zemplén és Heves megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést a felhőszakadások miatt.

Szerző: VG Online


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »