Narancs riasztást adtak ki tizenkét megyére

Az ország teljes területére figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat mára. Tizenkét megyében másodfokú a figyelmeztetés.

A rosszabb helyzetre a Dunától keletre mindenhol, valamint Budapesten, Baranya és Tolna megyében lehet felkészülni: itt heves zivatarokat várnak, közepes kockázat mellett károkat okozó szél vagy jégeső kíséretében. A viharok mellé felhőszakadás is érkezik: rövid idő alatt 50 milliméternél is több eső hullhat.

Az ország többi része is csak egy kicsivel kevesebbel ússza meg: a Nyugat- és a Közép-Dunántúlon, valamint Somogyban kisebb valószínűséggel, de szintén jöhet vihar. A felhőszakadásokból ezeken a területeken 25-30 milliméternél is több esőt várnak.

A helyzet holnapra sem fog sokat javulni: akkorra az ország keleti felét, valamint Győr-Moson-Sopron, Fejér és Komárom-Esztergom megyére a zivatarok és a felhőszakadások miatt adtak ki elsőfokú figyelmeztetést, Somogy és Veszprém megyére, valamint a teljes Nyugat-Dunántúlra pedig azért, mert egy nap alatt több mint 20 milliméter eső hullhat.

Szerző: VG


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »