Naptárral jelent meg a Honti Lapok idei első lapszáma

Naptárral jelent meg a Honti Lapok idei első lapszáma

Megjelent az Ipolyság és környéke eseményeit összefoglaló Honti Lapok regionális havilap idei első, januári lapszáma. Az alábbiakban a lap tartalmából válogattunk.

A címlapon Štefan Gregornak, a város polgármesterének évköszöntője olvasható. Mint hangsúlyozza,  nehéz év áll a város lakói mögött, ám közös igyekezettel helyt tudnak állni az embert próbáló időszakban is.

A havilap búcsúzik Újváry László nyugalmazott tanártól, kultúrszervezőtől, valamint Ábel Gábor közösségi embertől.

A lap beszámol a decemberi képviselő-testületi ülésről, de a városi hivatal közérdekű közleményeit is ismerteti. Továbbá részletesen szól a szetei Szent László-templom külső helyreállításáról.

A lap hasábjain keresztül bepillanthatunk a helyi iskolák életébe. A Szondy György Gimnázium a rendhagyó diáknapról tudósít. Emellett bemutatja a végzős diákokat, rendhagyó szalagavatójuk kapcsán. Sikeres tanulmányi versenyekről is szó esik.

Hírdetés

A Fegyverneki Ferenc Közös Igazgatású Katolikus Iskola is felvázolja az elmúlt hetek történéseit, és bemutatja végzős osztályát.

Mennyi szeretet fér egy cipősdobozba? Az azonos nevű jótékonysági akcióba az Ipoly menti város és környékének lakói is bekapcsolódtak. Az adományozóknak köszönhetően 240 doboznyi adomány gyűlt össze, melyet a szociális intézmények lakói között osztottak szét.

Dr. Kiss László helytörténész, orvostörténész egy különleges kötetet mutat be állandó rovatában. Az Ipolyságról származó Winter család életét ismertető Winter-vakáció kötet sok érdekességet tár fel a famíliáról. A lap is megemlékezik a 175. évvel ezelőtt született Mikszáth Kálmánról.

A Honti Lapok utolsó oldalán idei naptár is várja az olvasókat.

 (Pásztor Péter/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »