Napos, meleg időt hoz a hétvége

Kissé megkésett vénasszonyok nyara jön: a hétvégén csendes, eseménytelen idő valószínű, és országszerte többórás napsütésre számíthatunk. Csapadék nem várható, és a hőmérséklet csúcsértéke kissé meg is haladja majd az október közepének megfelelőt – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzéséből.

Pénteken a fátyol- és gomolyfelhők mellett az ország nagy részén több órára kisüt a nap. Az északnyugati szél a délnyugati és északkeleti tájak kivételével megerősödik, a magasabb helyeken néhol viharossá fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 22 fok között alakul, késő estére 8, 14 fok közé hűl le a levegő.

Szombaton kevés lesz a felhő, és sok napsütésre számíthatunk. Hajnalban pára- és ködfoltok képződhetnek. Az északnyugati szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul, néhol talajmenti fagy is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.

Vasárnap sem várható lényeges változás: nagyrészt derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk, az éjszaka képződő köd gyorsan feloszlik. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 9, míg a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 23 fok között alakul.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »