Naponta több ezer menekült érkezik az olasz partokra

Naponta több ezer menekült érkezik az olasz partokra

Egyre nagyobb menekült tömegek érkeznek a rendkívüli jó időben az olasz partokhoz. Az olasz parti őrség beszámolója szerint kedden háromezer migránst mentettek ki 23 akcióban Líbia és a dél-olasz partok között a tengerből. Humanitárius szervezetek szerint félő, hogy ez az útvonal válik az Európába érkezők elsődleges útvonalává, ami a Görögországban tartózkodó menekülteket is erre terelheti.

 

Az Európai Unió jelenleg pénzügyi segítséggel próbálja rávenni az afrikai országokat, hogy állítsák meg az unió területére érkező menekülthullámot. A Politico információi szerint az Európai Bizottság hamarosan javaslatot tesz majd egy újabb, 60 milliárdos fejlesztési csomagra, amellyel afrikai országokat támogatnának. Az összegből 4 és félmilliárdot állna az unió, a többit magánpénzből fedeznék.

 

forrás: newsfirst.lk

 

Olaszországnak jelenleg az érkezők száma okoz problémát, mivel azt az elmúlt évtizedek tapasztalatai alapján jól kezelik, hanem sokkal inkább az, hogy nincs hova továbbmenniük az érkezőknek. Nem csak Ausztria, hanem Franciaország is lezárta határait. Olaszország eszközöket, embereket és főleg pénzt kér az Európai Uniótól.

 

hirado.hu/teraz.sk/origo.hu
borítókép: BBC

 


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »