Naponta szenvednek alkoholmérgezést gyerekek Ukrajnában

Naponta kerülnek gyermekek és tinédzserek alacsony alkoholtartalmú italok miatt alkoholmérgezéssel a kórházak fertőző osztályaira – jelentette ki Oleh Ruban, az Ukrán Állami Élelmiszer-biztonsági és Fogyasztóvédelmi Szolgálat vezetője.

Elmondása szerint Ukrajnában nem fordítanak elég figyelmet arra, hogy felvilágosítsák a kiskorúakat az alkoholfogyasztásról. Emellett Ruban pozitívan beszélt a Kijevi Államigazgatás alkoholtilalomról szóló határozatáról – írja a Golos.ua.

Mint ismeretes, betiltották Kijevben az éjszakai alkoholárusítást.

A kijevi önkormányzat határozatot hozott, amelyben megtiltotta a szeszes italok árusítását este tizenegy és délelőtt tíz óra között az ukrán főváros üzleteiben.

Az éjszakai alkoholárusítás tilalmát a 100 fős kijevi városi tanács 86 képviselője támogatta. A testület utasította a főpolgármesteri hivatal illetékes osztályát, hogy a döntésről értesítse a fővárosban működő üzletek tulajdonosait. A tilalom egyaránt vonatkozik a szupermarketekre és a kisboltokra is, nem terjed ki viszont az éttermekre.

A statisztikai adatok alapján Ukrajnában évente 40 ezren halnak meg túlzott szeszes italfogyasztás, alkoholizmus okozta megbetegedések következtében.

Rovatok: BelföldTelepülés: UkrajnaCímkék: alkoholmérgezés, gyerekek, kiskorúak, Ukrajna, ukrajnai hírekForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »