Naponta, regisztráció nélkül lehet oltakozni a pozsonyi Auparkban kialakított oltóközpontban

Naponta, regisztráció nélkül lehet oltakozni a pozsonyi Auparkban kialakított oltóközpontban

Nyitókép: TASR/Pavol Zachar

Szombattól a pozsonyi Einstein utcában található Aupark bevásárlóközpontban is be lehet adatni a koronavírus elleni vakcinát. A bevásárlóközpontban működő oltópont regisztráció nélkül naponta 11.00 órától 18.00 óráig fog működni. Az oltópontot a Pozsony Megyei Önkormányzat nyitotta meg.

A megye szerint ez az első ilyen oltópont a kerületben. Az oltópont a bevásárlóközpont első emeletén, a központi zóna felett helyezkedik el.

Tomáš Szalay, a megye orvosának elmondása szerint az érdeklődők a Johnson & Johnson és a Pfizer/BioNTech vakcinái közül választhatnak.

Az új oltóponton az első és a második vakcinával fognak oltani, a harmadik oltóanyaggal egyelőre nem. Amennyiben igény lesz a bevásárlóközpontban létesített oltópont iránt, egész hónapban, a hét minden napján jelen lesznek.

Hírdetés

A megyének az oltópont létrehozásával az volt a célja, hogy növelje az áltoltottságot egyrészt a kerület lakóinak körében, másrészt azon személyek körében, akik más kerületből érkeznek Pozsonyba bevásárolni.

Juraj Droba megyeelnök szerint az Aupark bevásárlóközpontban sok ember mozog, ami meggyőzheti az embereket arról, hogy beoltassák magukat.

„Büszke vagyok arra, hogy Pozsony és a Pozsony Megyei Önkormányzat magas fokú átoltottsággal rendelkezik, és mindent megteszünk azért, hogy ezt a számot tovább emeljük“

– tette hozzá.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »