Naponta 25 ezer hrivnyát "kerestek" az ukrán rendőrök és hamis covid-igazolásokat gyártottak: szeptember 1-jei hírösszfoglaló

Naponta 25 ezer hrivnyát "kerestek" az ukrán rendőrök és hamis covid-igazolásokat gyártottak: szeptember 1-jei hírösszfoglaló

Naponta 25 ezer hrivnyát „kerestek” az ukrán rendőrök; Hamis covid-igazolásokat gyártottak Ukrajnában; Idegen útlevéllel akarta átlépni a határt egy magyar férfi; Kuzin: Az iskolákban a tanároknak maszkot kell viselniük; Az ukránok többsége nem tud 60 évesen nyugdíjba menni. Kiemeltük azokat a cikkeket, melyek népszerűek voltak 2021. szeptember 1-jén.

Ukrajnában, Herszon megyében korrupt rendőröket tartóztattak le az SZBU munkatárai. A Herszon megyei járőrök naponta akár 25 ezer hrivnyát „kerestek” a túlterhelt teherautókon.  A Herszon megyei Járőrszolgálat három munkatársa illegális tevékenységükbe helyi vállalkozókat vontak be. A korrupt járőrök 500 hrivnyát követeltek egy-egy túlterhelt kamion sofőrjétől.A rendőrök a helyhez kötött mérő- és súlyellenőrző állomásokon ellenőrizték a teherautók túlterheltségét. A pénzt a helyi vállalkozó szedte be a sofőröktől.

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai leleplezték a Voliny, Lemberg és Csernyivci megyei bűnözőket, akik hamisították a nemzetközi covid-oltási igazolásokat. Egy ilyen „igazolás” 1600 hrivnyába került. A gyanúsítottak a hamis oltási igazolásokat otthon állították ki, eladásukhoz pedig egy irodát béreltek. A hamisítványok az ukrán engedéllyel rendelkező orvosok és egészségügyi intézmények adatainak felhasználásával készültek, amelyek lehetővé tették tulajdonosuknak, hogy szabadon átlépjék a határt.

Hírdetés

A magyar férfit, aki más valaki útlevelével akarta átlépni a határt, augusztus 31-én fogták el a Munkácsi Határőrség munkatársai a tiszaújlaki ellenőrző ponton. A 44 éves külföldi az útlevél-ellenőrzés során egy nála 26 évvel fiatalabb magyar állampolgár útlevelét adta a határőröknek. A büntető törvénykönyv 3400-8500 hrivnya összegű pénzbírságot vagy 15 napig terjedő közigazgatási letartóztatást ír elő.

Ihor Kuzin egészségügyi tisztifőorvos döntése értelmében a tanárok és a diákok kötelesek védőmaszkot felvenni az iskolák bejáratánál. Ez a szabály a szülőkre is vonatkozik. A rendelet szerint a gyerekek az órákon maszk nélkül lehetnek. De amikor a tantermek között mozognak, fel kell venniük a maszkot. Kivételt képeznek az első-negyedik osztályosok.

Ukrajnában a leendő nyugdíjasok fele nem rendelkezik elegendő hivatalos munkaviszonnyal ahhoz, hogy 60 éves korában nyugdíjba vonuljon. A szükséges munkaviszony hiányának fő oka a nem hivatalos foglalkoztatás. A nyugdíjalap elemzői úgy vélik, hogy a nők 53%-a és a férfiak 65,5%-a nem lesz jogosult a nyugdíjra, ha elérik a 60. életévüket. A Nyugdíjpénztár előrejelzése szerint a helyzet nem javul 2040-re sem.


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »