Nápolyban a fogyatékkal élők bérmálásával kezdődött az advent

Nápolyban a fogyatékkal élők bérmálásával kezdődött az advent

Tízéves hagyomány, hogy a Szent Egyed közösség fogyatékkal élő barátaival együtt ünnepli advent első vasárnapját a nápolyi egyházmegyében.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az új liturgikus év kezdetén bemutatott szentmisében a közösség hét fogyatékkal élő barátja bérmálkozott, akik a közösség hittanóráin készültek fel a szentség vételére. A Santa Maria Assunta-székesegyház zsúfolásig megtelt.

Crescenzio Sepe nápolyi érsek homíliájában hangsúlyozta, hogy sok okunk van a mély örömre, és ezek közé tartozik ez a szép hagyomány is: advent első vasárnapját a fogyatékkal élőknek szentelik. „Mert úgy gondoljuk, hogy csakis veletek és értetek kezdhetünk bele egy szép évbe” – fogalmazott.

A bérmálkozókhoz fordulva így buzdította őket: „Amikor megkapjátok a Szentlelket, menjetek ki a városba és gyújtsátok fel a világot szívetekkel, hitetekkel. Hosszú utat tettetek meg, sok nehézség árán, de sok szeretettel, mert voltak mellettetek olyan emberek, akik segítettek, hogy a ketekézisben Jézussal találkozzatok… Kedves bérmálkozók, érezzétek magatokat erősnek és büszkének, mert keresztények vagytok, annak a Barátnak a barátai, aki annyira szeret minket, hogy életét adta értünk.”

Forrás és fotó: Santegidio.org

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »