Napokon bel�l 1000 forintba is ker�lhet egy kil� keny�r

Több áremelkedés következtében napokon belül 1000 forint fölé nőhet egy kiló kenyér ára – derült ki a TV2 riportjából.

Az alapanyagárak és a költségek tovább nőttek az utóbbi hetekben, de a kenyér ára ezt még nem követte, így a közeljövőben újabb drágulásra lehet számítani. A Tényeknek Lakatos Zoltán, a Hajdú Gabona Zrt. vezérigazgatója arról beszélt, hogy többek között a liszt is nagyon sokat drágult az utóbbi hetekben.

215 és 225 forinti kilónkénti árra állt be a szakma – mondta, utalva ezzel arra, hogy ennél drágább még sosem volt a liszt Magyarországon.

Egy karcagi pékségben szintén arról beszéltek, hogy alig tudják követni a gabonafélék árának emelkedését. „Összességében januártól június 15-éig emelkedett 44 százalékkal” – mondta Laczik Dénesné, a Kerekcipó Kft. ügyvezetője erről.

Hírdetés

Hozzátette: az energiaárak is tovább nőttek az utóbbi hetekben, és ez a drágulás még nem épült be a kenyér árába. Emiatt a szakértők úgy kalkulálnak, hogy akár 20-30 százalékkal is drágulhat a kenyér a következő napokban.

Ezzel pedig néhány pékségben már 1000 forintig is drágulhat egy kiló kenyér. A Tényeknek nyilatkozó vásárlók azt mondták: nem lepődnének meg az emelésen, de nem is tudnának mit kezdeni vele, mivel a kenyéren sehogy sem lehet spórolni.

https://tenyek.hu/embed/24777_napokon-belul-1000-forint-lehet-a-kenyer

(TV2 – Index)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »