Napokig torlódásra kell számítani az M1-esen

Napokig torlódásra kell számítani az M1-esen

Az M1-es autópálya Tatabánya és Bicske közötti szakaszán február 15-én reggeltől kezdődően a következő napokban több helyen is lokális burkolatjavítási munkákat végez a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Tekintettel az autópálya nagy forgalmára, a munkavégzés idejére bevezetett korlátozások miatt torlódásra számíthatnak az erre közlekedők – tájékoztat a Magyar Közút Nonprofit Zrt. közleménye.

A jelenlegi csapadékos téli időjárás az országos közúthálózaton is kedvez a burkolathibák kialakulásának, a víz ugyanis a burkolatba bejutva a fagyási-olvadási ciklusok gyors váltakozásának köszönhetően újabb hibákat eredményez. Az időjárási körülményeket is figyelembe véve, folyamatosan dolgoznak a szakemberek a lokális burkolathibák megszüntetésén.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az elmúlt hetekben erőforrások átcsoportosításával, a bicskei mérnöksége mellett a többi Komárom-Esztergom megyei egység bevonásával is azon dolgozott, hogy az M1-es autópálya érintett szakaszain is a lehető leggyorsabban ki tudja javítani a téli időszakban keletkező úthibákat. Ezen munkákat február 15-től az M1-es autópálya mindkét irányán folytatják a szakemberek.

Csütörtök reggeltől kezdődően a következő napokban az út Tatabánya és Bicske közötti szakaszán, a Hegyeshalom és Budapest felé vezető oldalon egyaránt hosszabb szakaszokat érintve avatkoznak be. A munkaterületek előkészítése már szerda délután elkezdődik.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. az M1-es autópályára a következő hetekre betervezett lokális javítási munkáin felül tavasztól kezdődően 14 kilométernyi szakaszon végeztet el nagyobb volumenű felújítást a leginkább beavatkozásra szoruló sávokon.

A felújításokban érintett területek 2,5 kilométeres szakasza Biatorbágy, 11,75 kilométeres része pedig a Herceghalom–Bicske vonalat érintik.

A projekt előkészítésén jelenleg is dolgoznak a szakemberek, a pontos ütemezésről az autósokat időben tájékoztatják a későbbiekben – írják a közleményben.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »