Napközis gyerekekre vigyázott az eltiltott HÖK-elnök

Váratlan helyen tűnt fel Galántai Tamás, az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar (TÓK) Hallgatói Önkormányzatának korábbi elnöke, akit fegyelmi eljárás után eltiltással büntettek – írja az Index.

A portál úgy tudja, a gólyatábori botrány után eltiltott HÖK-elnök a szigethalmi József Attila Általános Iskola Csokonai Utcai Tagintézményében dolgozott napközis nevelőként. Az állás betöltéséhez tanár szakos diploma lett volna szükséges. A Klik sajtóosztálya az Indexnek a képesítés meglétét firtató kérdésére azt állította, hogy a napközis nevelő az intézményvezetőt a diplomájának meglétéről megtévesztette.

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ szerint Galántai felvételét az iskola kérelmezte az érintett tankerületnél, az alkalmazáshoz szükséges diploma meglétét pedig az iskola igazgatójának kellett ellenőriznie. A Klik állítása szerint amint az igazgató megtudta, hogy Galántai megtévesztette őt a diplomája meglétéről, jelezte a tankerületnek, és a Klik válasza alapján a volt HÖK-elnököt múlt pénteken kirúgták – írja az Index.

Korábban megírtuk, az ELTE TÓK 2014-es gólyatáborában megerőszakoltak egy leendő első évest, a szeptember elseje óta rács mögött lévő gyanúsított maga is a tábor egyik szervezője volt: fotósként dolgozott a rendezvényen.

Az üggyel összefüggésben az egyetem felelősségre vonta a kar hallgatói önkormányzatának azóta lemondott elnökét, Galántai Tamást is, mivel kiderült, tudomása volt arról, hogy az erőszak gyanúsítottja korábban zaklatta már egy hallgatótársát.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »