Napközben forróság, este viharok várhatóak

Forróság lesz ma az ország nagy részén, a hőmérséklet helyenként elérheti a 36 fokot. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet (SHMÚ) első- és másodfokú riasztást adott ki, ami 13 és 19 óra között lesz érvényben.

Ilyen hőségben fontos, hogy elég folyadékot igyunk. Ezzel megelőzhetjük a rosszullétet, ezért rendszeresen inni kell, nem szabad megvárni a szomjúságérzetet – figyelmeztetett Alena Krčová, mentőszolgálat műveleti központjának szóvivője.

Hírdetés

Ilyenkor a legjobb az ásványvíz, a gyógynövény-, a gyümölcstea vagy a gyümölcslé fogyasztása, de a lényeg, hogy ne legyen túl édes az ital, mert a cukor fokozza a szomjúságérzést. Kerüljük az alkoholt és a túl hideg italokat. Ha napon tartózkodunk, viseljünk kalapot vagy kendőt és könnyű, szellős ruhát.

emiatt kiléphetnek medrükből a kisebb folyók és patakok, pincéket, aluljárókat önthet el a víz. Jégesőre is számítani lehet, amit erős szél, 85 kilométeres széllökések kísérhetnek. A vihar miatt kiadott riasztás hétfőn 21 órától kedd (augusztus 13.) reggelig lesz érvényben.

(TASR)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »