Napjaink hőseinek mondanak köszönetet Nyárasdon

Napjaink hőseinek mondanak köszönetet Nyárasdon

Szlovákiában egyre szigorúbb óvintézkedéseket vezet be a kormány a koronavírus-járvány miatt. Az orvosok, rendőrök, postai alkalmazottak, takarítónők vagy épp kamionosok napi szinten hoznak áldozatokat a lakosságért. Munkájukat most Nyárasd Község Önkormányzatának kezdeményezésére a nyárasdiak is megköszönik. Az önkormányzat köszöni továbbá a helyi önkénteseknek is, akik az elmúlt napokban védőmaszkokat varrtak a falubeliek részére.

A helyi önkormányzat hivatalos közösségi oldalán tette közzé az értesítést, melyben részletezi, miért is van helye a köszönetnek:

„A kormány védőintézkedéseivel összhangban vannak, akik naponta áldozatos munkát végeznek. Értünk, családjainkért, a jövőnkért. Ápolnak, védelmeznek, segítséget nyújtanak, kiszolgálnak…„

A sorok között olvasható az is, hogy nemcsak tapssal készülnek, hanem a köszönet jeléül egy dalt is lejátszanak a hangosbemondóban:

Hírdetés

„Nyárasd Község Önkormányzata ezennel csatlakozik azokhoz, akik nyilvánosan fejezik ki elismerésüket az önmagukat értünk áldozók, a rendkívüli helyzetben is szolgáltatásokat biztosítók felé, hogy a veszélyállapotot ne érzékeljük annyira.”

Zárszóként arra kérnek mindenkit aki csak teheti, hogy csak a legszükségesebb esetekben hagyják el otthonaikat.

A nyárasdi köszönet kifejezésére március 27-én, pénteken megközelítőleg 19:55 órától kerül sor, amikor a hangosbemondóban elindítják a köszönet-dalát, majd ezt az ablakokból “felzendülő” köszönet tapsa követi. Ez utóbbival egyúttal csatlakoznak a Tapssal köszönd meg! kezdeményezéshez (Iniciatívy Potlesk pre zdravotníkov, hasičov, záchranárov, atď.).

Laky Erzsébet

Forrás: Nyárasd FB-oldala


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »