Napi száz-százötven kerítésszaggató az átlag – az ENSZ migránssimogatói már sírnak Horgos és Röszke miatt

Naponta száz-százötven ember próbál bejutni az országba a "magyar-szerb határon" húzódó műszaki határzáron keresztül – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

Bakondi György emlékeztetett arra, hogy a görögországi idomeni sátortábor múlt heti felszámolása miatt fokozódik a migrációs nyomás a jelenlegi magyar-szerb határon. Naponta 100-150-en próbálnak bejutni az országba a kerítés megrongálásával, és további 700-900 embert tartanak vissza ettől jelenlétükkel a határvédők – közölte.

Jelenleg 200-250 ember várakozik a röszkei és tompai tranzitzóna előtti, "szerb" területen – tette hozzá.

Bakondi György kitért arra: a múlt hét óta már építik a kerítést Ásotthalom térségében ott is, ahol korábban csak gyorstelepítésű akadályt telepítettek.

Azzal kapcsolatban, hogy pénteken Hans Friedrich Schodder, az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) szerbiai misszióvezetője felszólította a szerb és a magyar hatóságokat a Horgos és Röszke közötti határnál várakozó migránsok helyzetének rendezésére, a főtanácsadó azt mondta: a kormány úgy döntött, további támogatást nyújt az ezen a területen aktív magyar karitatív szervezeteknek.

(MTI nyomán)

Sokba kerül a sáskajárás: tavaly 84 milliárd forintunk bánta, idén a százat is átlépheti

Épül az új Idomeni Horgoson – több száz elszánt kerítésszaggató várja a bebocsátást


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »