Napi 25 millióért kutatja a migrációt a Századvég

Akar nyolc órában 25 millió forintot keresni? Az átlagember számára ez csak álom lenne, de a Századvég számára napi rutin lehet. A kormányközeli alapítvány és gazdaságkutató alkotta konzorcium egy kormányzati megbízással ugyanis nyolc héten át bruttó 1,1 milliárd forint fejében vizsgálhatja, hogy mit gondolnak a menekültekről az Európai Unió más tagállamaiban – derül ki a HVG cikkéből.

Emellett a Századvég bruttó 250 millió forintos megbízást kapott annak elemzésére is, hogy miként látják saját helyzetüket és jövőjüket az idős magyarok. Mindkét kutatással a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium bízta meg a közvélemény-kutatót, és kikötötték azt is, hogy a munkákat lehetőleg nyolc héten belül, de legkésőbb június 15-éig kell teljesíteni. Hogy a menekülttéma vizsgálata mennyire gyümölcsöző üzlet is lehet, azt jól jelzi, hogy
a kormány az elmúlt években közel 9 milliárd forintos értékben kötött szerződést a Századvéggel – írja a HVG. 2015-ben a kabinet ugyanis négy évre szóló, bruttó 6 milliárdos szerződéssel lepte meg a kutatóközpontot, amit aztán még ugyanabban az évben egy nettó 790 millió forintos szerződéssel egészített ki.

Hírdetés

Az Átlátszó cikke szerint tavaly májusban aztán nettó 780 millió forintos megbízást kapott a Századvég, amiből szintén a menekülthelyzet uniós fogadtatását kellett vizsgálnia. Ezek után nehezen megmagyarázható, hogy ugyanebben a témában miért kötnek most újabb, milliárdos szerződést velük.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »